Jste zde

Domů » Zima

Zimní dovolená v Uttendorfu

Národní park Vysoké Taury v Uttendorfu

Obec Uttendorf se nachází pouhých 20 km od lyžařského střediska Gletscherwelt Weisssee a zhruba ve stejné vzdálenosti se odtud nachází také slavné lyžařské středisko Kaprun / Zell am See. V Uttendorfu a v jeho okolí se můžete opravdu vyřádit na perfektně udržovaných stopách pro běžkaře, a je-li zamrzlé Utterndorfské jezero, můžete si také zabruslit.
Další zimní nabídka zahrnuje třeba i jízdu s koněm na saních, putování na sněžnicích nebo curling.

Skiareál Gletscherwelt je rodinné lyžařské středisko, které dosahuje až do nadmořské výšky 2 600 m a zaručuje perfektní lyžování bez front, hektiky a stresu! Je také zárukou pro skvělou zábavu při zimních sportech, a to jak pro sjezdaře, tak i pro snowboardisty, freeridery a běžkaře.

Kdo si chce užít zdejší nedotčenou přírodu národního parku Vysoké Taury stranou sjezdovek, najde zde opravdový ráj pro freeride a běžky. Krátká stoupání a široké pásy hlubokého sněhu a firnu nenechají žádné srdce opravdového lyžařského poutníka po horách v klidu. Můžete vyrazit např. na vrcholy Stubacher Sonnblick (3088 m), Hocheiser (3206 m) nebo Johannisberg (3453 m).

Pro vyznavače běhu na lyžích zde došlo k podstatné změně k lepšímu, začalo se s umělým zasněžováním ve dne i v noci na zdejší stopě "Seeloipe". Můžete se zde věnovat bruslení anebo lezení na ledu na čerstvém zimním vzduchu. Pěší turistika, sáňkování či výlety na sněžnicích do krásné zimní nádhery vás zavedou zpět do čisté ryzí přírody!

Zell am See na FB