Jste zde

Domů » Léto

Maiskogel - pěší túry, 1. část

Maiskogel - pěší túry, 1. část
Autor: Leo-setä

Výchozím bodem první trasy je chata Maiskogelalm, přímo vedle horní stanice lanovky na Maiskogel. Široká lesní cesta vede k chatě Unterbergalm (ca. 30 min.). Po krátkém odpočinku půjdete do mírného kopce lesní cestou a asi za 20 minut dorazíte k chatě Glocknerblick. Ze slunečné terasy budete mít nádherný pohled na vrchol Grossglockner (3798 m) a na nejvyšší horské ledovce Vysokých Taur. Od chaty Glocknerblick půjdete mírně z kopce, zpět k výchozímu bodu. Zpátky do údolí se dostanete pěšky nebo lanovkou Maiskogelseilbahn.

Další trasou je putování po Schaufelbergu. Procházka začíná u školy v Kaprunu a vede nejprve po silnici kolem Unteraigenu a Oberaigenu, kde se také můžete občerstvit. Od farmy Plattengut můžete dále stoupat buď po asfaltové silnici (trasa č. 3) dále až k občerstvení Stangerbauer nebo po lesní cestě č. 1 k občerstvení Weißensteinalm. Dále budete pokračovat až k chatě Maiskogelalm, případně lanovkou Maiskogelseilbahn, kterou můžete použít i pro sestup do údolí.

Procházka k jezeru Klammsee a k chatě Glocknerblick začíná na parkovišti údolní stanice lanovky Maiskogelseibahn. Cesta č. 17 vede až ke Klammsee. Na rozcestí dále sledujte značení cesty č. 17a, která vede k občerstvení Schneckenreith a dále nepřetržitě stoupá až ke Glocknerblicku. Po občerstvovací přestávce následuje cesta do údolí lanovkou Maiskogelseilbahn, která trvá pouhých 20 minut.

Zell am See na FB