Jste zde

Domů » Zell am See

Zell am See a turistika

Jezero Zeller See
Autor: Leo-setä

Zell am See je lázeňské město s asi 10 tisíci obyvateli, nacházející se v malebné krajině v nadmořské výšce 760 m. Známé je především pro své téměř 4 kilometry dlouhé a 1,3 km široké jezero Zeller See. Pokud se rozhodnete strávit v tomto regionu svou dovolenou, můžete se zde kromě velmi oblíbené turistiky věnovat též mnoha sportům.

Rozsáhlé přírodní turistické stezky jsou přímo ideální pro pěší túry. Jsou rozděleny do různých stupňů obtížnosti, můžete se vypravit do údolí nebo do hor. Nejčastější větou mezi turisty je: "Pěšky na Schmittenhöhe." Lanovkou Schmittenhöhebahn se bez problémů dostanete na ta nejkrásnější místa Rakouska s jedinečnými výhledy na okolní hory. Právě na Schmittenhöhe jsou vybudovány četné a dobře značené pěší turistické trasy. Můžete si vybrat jak relaxační procházky, tak i podle chuti třeba horolezecké výstupy.

Jedinečně krásná příroda vás obklopí mezi vrcholky Schmittenhöhe a Sonnkogel. Četné tabule zde informují návštěvníky o ojedinělých zvláštnostech této vrchoviny a jejího životního prostředí. Na naučné trase "Erlebnisweg Höhenpromenade" se můžete navíc hodně dozvědět a přitom si užít nádherné panorama těchto okouzlujících hor.

Geografie: 

Místo

Zell am See 47° 19' 24.474" N, 12° 47' 48.6276" E
Location

Zell am See na FB