Jste zde

Domů » Zell am See

Zell am See - informace

Pohled na jezero u rakouského Zell am See
Autor: Thisisbossi

Idylická obec Zell am See v nádherném údolí, obklopená majestátným alpským pohořím, byla již roku 1961 vyhlášena lázeňskou obcí. Díky jezeru Zeller See disponuje obec přírodním reservoárem 175 milionů m3 pitné vody. Samozřejmě se tato plocha o rozloze 4,5 km2 dá velice dobře využít také k zimním i vodním sportům.

Krásné staré město láká návštěvníky pěší zónou, kde najdete velké množství rozmanitých obchůdků, útulných hospůdek a příjemných kaváren, které přitahují k odpočinku při šálku dobré kávy či sklence vína. Na náměstí se každoročně pořádají velice oblíbené vánoční trhy.

Stejně jako nabídka volnočasových aktivit je rozmanitá i nabídka ubytování od těch nejjednodušších, ale přesto útulných penzionů až po vysoce komfortní ubytování v apartmánech nebo hotelech. Každý si zde najde ubytování přesně podle svých představ.

V létě se zde pořádají letní koncerty, výstavy, ohňostroje, nejrůznější oslavy na jezeře i na horách a hudební festivaly, v zimě zase kromě oblíbeného lyžování můžete vidět závody psích spřežení nebo lední hokej. Zell am See nabízí prázdninové zážitky opravdu pro každého.

Zell am See - lyžování
Autor: Sibran
Geografie: 

Zell am See na FB