Jste zde

Domů » Kaprun

Zábavné létání

Rakouské Zell am See a malé letadlo
Autor: chrisaut

Pokud se rádi díváte na věci z jiného úhlu, nesmíte si nechat ujít vyhlídkový let nad středisky Zell am See a Kaprun. Podívejte se na vrcholky Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn z ptačí perspektivy. Když budete kroužit kolem ledem pokrytého Grossglockneru, tak si budete přát, abyste se ve vzduchu vznášeli častěji. Na výletě letadlem zažijete nezapomenutelné chvíle.

Nezmeškejte tedy další let a předem se přihlašte, z zellského letiště se létá denně. Stačí jen zavolat a už budete s pilotem odlétat do oblak. Záleží jen na vás, jak dlouho se chcete kochat překrásným výhledem na Salcbursko, letenky seženete v několika cenových relacích. Ani let mimo běžné trasy není žádný problém. Pokud se předem domluvíte, dopraví vás pilot, kam budete chtít.

Škola létání v Zell am See vám dá ale skutečná křídla. Až se vám podaří dostat licenci, budete vzdušný prostor nad rakouskými městečky poznávat pohodlně třeba ve větroni. Kurzy nejsou předem stanoveny na určité termíny. Učit se můžete dokonce i na motorovém větroni, a to po celý rok. Už po krátkém výcviku se můžete sami vydat na okružní let. Za pouhé čtyři týdny můžete skládat zkoušky z teorie a praxe. Jestliže chcete získat pilotní licenci pro Rakousko a Německo, musíte absolvovat 40 hodin létání, abyste si mohli užívat pohledu na Alpy v celé jejich kráse.

V oblasti Zell am See a Kaprunu můžete vyzkoušet třeba i let balónem, který považuje mnoho turistů za opravdový vrchol své dovolené. Nejhezčí na něm je, že letíte pořád malebnou přírodou. Třeba se můžete vznášet v čistém ovzduší nad údolím Pinzgau a užívat si úžasný výhled na majestátní rakouské Alpy.

Sen o létání si můžete splnit v salcburském klubu horkovzdušných balónů. Muži a ženy z tohoto spolku vás rádi pozvou na nezapomenutelný let, při kterém jistě ovládají svůj dopravní prostředek, kdy jednou stoupáte vzhůru, a vzápětí zase klesáte. Starosti o bezpečnost můžete s klidem hodit přes palubu. Vaši piloti dovedli bezpečně do cíle již tisíce balónů.

Horkovzdušné balóny se nafukují a vydávají na cestu za nejkrásnějšími místy regionu po celý rok. V zimě se vznášejí nad zasněženými vrcholky hor a v horkém létě plují nahoru za sluncem. Přátelé této kratochvíle považují Zell am See, Kaprun a údolí Pinzgau za vůbec nejlepší místa pro toto létámí. Ne nadarmo se tu každý rok v lednu koná závod Gas Alpine Balloon Trophy, jehož se účastní závodníci z celého světa.

Létání balónem u střediska Kaprun
Geografie: 

Místo

Letiště Zell am See 47° 17' 31.9056" N, 12° 47' 17.7648" E
Location

Zell am See na FB