Jste zde

Domů » Léto

Turistika v Maishofenu, 1. část

Rakousko - krajina Maishofen

Rakouská obec Maishofen, která leží je pár minut od střediska Zell am See, se prezentuje jako vesnice turistiky. Nabízí pestrý výběr turistických tras mezi alpskými vrcholky Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn.
Není se co divit. Kde jinde byste našli hezčí turistické trasy než mezi mohutnými vrcholy, které překonávají hranici 3000 metrů. Všem sportovcům se rozbuší srdce radostí, když slyší jména jako Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn.

V létě je oblast kolem Maishofenu otevřená pro každého, kdo chce strávit jedinečnou turistickou dovolenou v Salcbursku. Jako výchozí bod pro nejrůznější túry vám dobře poslouží pronajatá chata, soukromý penzion nebo hotel. Mnoho tras je vhodných i pro rodiny s dětmi a v létě se konají organizované túry s průvodcem.

První trasa vede kolem jezera Zeller See a ujdete ji přibližně za čtyři hodiny. Trasa je převážně rovinatá, a tedy vhodná pro všechny věkové kategorie. Během cesty uvidíte několik zajímavostí. Cesta začíná hned u kostela v Prielau, v zámku, který stojí hned vedle, se dnes nachází romantický hotel. Pobřežní promenáda vede až do Zell am See, odsud se vydáte směrem na Thumersbach. Dále budete pokračovat do Mayerhofenu, kde se můžete podívat do řezbářské dílny známého umělce Hanse Grubera.

Zell am See na FB