Jste zde

Domů » Zima

Turistika na sněžnicích

Túry pěší a na sněžnicích

Na některé z mnoha stezek, které jsou i v zimě přístupné, se vám otevře nádherný pohled na zasněžené vrcholky pohoří Taury a Alpy. Objevovat je můžete na vlastní pěst nebo se zkušeným průvodcem.

Nový, nezapomenutelný zážitek na sněhu a v přírodě, radost pro všechny aktivní turisty, to nabízí putování na sněžnicích. Už jste si to někdy zkusili? Projdete se na sněžnicích klidnou zimní krajinou, užíjete si krásný výhled a dozvíte se plno nových informací.

K zimní túře je nutné také potřebné vybavení. Teplé zimní oblečení, rukavice, čepice, pevné boty, případně něco teplého na pití. Zajímavá je trasa, která začíná u lanovky Schmittenhöhe Xpress, kde vás přivítá průvodce.

Odsud vyjedete do nadmořské výšky 1800 m. Po krátkém úvodu v rovinatém terénu se vypravíte do zasněžených lesů. Absolutní klid a krásný výhled na Steinernes Meer (Kamenité moře) vás určitě naprosto uchvátí. Po 2 hodinách cesty dorazíte do restaurace Sonnkogel, kde se můžete občerstvit. Poté, co naberete síly, sjedete lanovkou zpět dolů do údolí.

Zell am See na FB