Jste zde

Domů » Zima

Superpipe na Kitzsteinhornu

Snowpark Kitzsteinhorn v Rakousku

Snowpark Kitzsteinhorn se hrdě prezentuje s největší a nejlepší superpipe v Rakousku! S gigantickou délkou 160 m a výškou 6,30 m odpovídá Olympia americkým standardům a je nepřehlédnutelným vrcholem celého snowparku. V provozu je od 3. prosince 2011 hned vedle Easy Parku, po několikadenním intenzivním zasněžování.

Stefan Plattner, designer tohoto snowparku, a Alli Zehentner, označovaný jako "pipe mistr" a šéf pro nadcházející olympijské hry 2014 v Soči o tomto superipe tvrdí:
Klíčem k úspěchu i přes nedostatek sněhu byla úzká spolupráce se zasněžovacím týmem na Kitzsteinhornu. Díky našim výpočtům přesně požadovaného množství sněhu jsme věděli, kolik sněhových děl je v krátké době potřeba. A výpočet byl opravdu přesný!

Krátce před olympijskými hrami mládeže v roce 2012 má superpipe na ledovci také ideální podmínky pro trénink mezinárodní špičky. Existují nějaká speciální pravidla pro trénink týmu?
Perfektní podmínky na Kitzsteinhornu jsou využívány se zárukou některých odborníků pro tréninkové účely. Denně čerstvě upravováno je pipe k dispozici od 9,00do 11,30 hodin speciálně jen pro trénink.

Alli Zehentner vytváří pro mládežnické olympijské hry v Innsbrucku speciální pipe, a jako člen týmu Snowpark je odpovědný za superpipe. A co je na něm podle něj tak zvláštního? Určitě jeho brzké otevření na počátku prosince, na to jsou skutečně všichni hrdí, a to dokonce i diváci v blízkosti.

Superpipe je otevřené pro veřejnost denně 11,30 - 15,00 hodin, a kromě něj můžete využít také Easy Park a Glacier Park pro všechny úrovně zdatnosti.
A nezapomeňte: Do 1. května 2012 platí všichni návštěvníci do 19 let věku vždy v sobotu pouze 10 Euro za celodenní skipas.

Místo

Kitzsteinhorn 47° 12' 13.788" N, 12° 43' 3.1476" E
Location

Zell am See na FB