Jste zde

Domů » Léto

Schmittenhöhe a létání

Schmittenhöhe - paragliding

Schmittenhöhe už dávno není žádným tajemstvím. Všichni rogalisté a vyznavači paraglidingu vědí, že se jedná o jedno z nejlepších míst pro létání v Rakousku. Již od května se mohou milovníci létání vznést do vzduchu z výšky přes 2000 m.n.m. U horní stanice lanovky najdete dostatek vhodných míst, abyste si přichystali vše potřebné a připravili se k letu. Ze široké louky pak můžete vzlétnout do všech stran.

Na Schmitten se ale vydávají nejen profesionálové. Zkušení tandemoví piloti rádi na padáku "doprovodí" nově příchozí zájemce při nezapomenutelném letu do údolí. Je to perfektní adrenalinové dobrodružství pro zájemce každého věku. Poté, co si nasadíte helmu a sedačku, obdržíte od svého pilota přesnou instruktáž.

Jako cestující budete usazeni vpředu před pilotem, uděláte pár kroků proti větru a můžete vyrazit. Jako na vzduchovém polštáři se už jen budete kochat výhledem. I přistání je jednoduché, jen kousek nadzvednete nohy a jste na zemi.

A co všechno k tomuto skvělému zážitku budete potřebovat? Asi 1,5 hodiny času, turistické oblečení (nebo lyžařské oblečení v zimě) a pevnou obuv. Jízdenka na lanovku není zahrnutá v ceně a žádné předchozí zkušenosti s létáním opravdu nepotřebujete.

Zell am See na FB