Jste zde

Domů » Léto

Na kole po Tauernradweg

Cyklotrasa Tauernradweg

Relaxačním tipem pro cyklisty a dobrodružnou obměnou pro sportovní jezdce je 325 km dlouhá cyklotrasa Tauernradweg. Nabízí nejlepší podmínky pro příjemnou vyhlídkovou jízdu s přijatelným sportovním vypětím. Tam, kde se vodopády v Krimmlu bouřlivě vrhají do hlubin, se nachází výchozí bod pro vyhlídkovou trasu. A cíl budete mít přímo před očima, když se před vámi na obzoru objeví "město tří řek", Passau.

Cesta je zčásti pokrytá jemným pískem, zčásti je asfaltovaná. Vede po okraji národního parku Vysoké Taury. Cestou byste neměli samozřejmě minout nejkrásnější památky tohoto regionu. Největší ledová jeskyně na světě nebo bouřlivá soutěska Liechtenstein-Klamm vždy stojí za krátký odpočinek.

Dále na sever vede trasa po klidné oblasti okolo řeky Inn a Salzachau, po břehu starého přístavního města Oberndorf, kolem gotického Braunau, kolem tisíc let starého Obernbergu, kolem augustiniánského kláštera Reichersberg, kolem barokního města Schärding a hradu Wernstein. Kdo potřebuje pomoc s plánováním trasy nebo je již unaven, může využít službu "Radtaxi".

Profesionální cyklisté to mají jednoduché. Poté, co se posadí na sedlo, musí už myslet jen na jednu věc – jak tuto etapu zvládnout co nejrychleji. 325 kilometrů dlouhá trasa po "Tauernradweg" představuje na druhou stranu pro cyklisty bez týmu logistický problém. Jak přepravit zavazadla z jedné etapy do druhé? Co se stane, když se kolo potřebuje opravit, nebo dokonce úplně selže?

Řešení tohoto problému je v regionu Zell am See - Kaprun docela jednoduché: vy jeďte na kole a vaše zavazadla převeze taxi. S "Tauernradtaxi" se tak organizační problémy velmi rychle vyřeší. Ať už začnete cestu v Passau nebo v Krimmlu, chcete zvládnout půlku nebo celou trasu, to je úplně jedno. Vybaveni nářadím a koly k zapůjčení se tito "pomocníci" starají o to, aby člověk vždy dojel po dvou kolech na místo určení.

Zell am See na FB