Jste zde

Domů » Léto

Maiskogel v létě

Maiskogel v létě

Maiskogel je rodinný a zábavní areál v centru střediska Kaprun. Zelené louky, čisté horské potoky a skvěle vybudovaná síť stezek. To jsou ideální předpoklady pro pěší turistiku, cykloturistiku, pobyt a relaxaci. Na cestách si můžete vychutnat nádherný výhled na vrcholek Kitzsteinhorn, pohoří Vysoké Taury a jezero Zeller See. Narazíte také na spoustu tradičních horských chat, kde můžete ochutnat místní speciality.

Dětská zoo se nachází hned vedle slunné terasy horské chaty Maiskogelalm. Děti z města si mohou zblízka prohlédnout ovce, slepice, králíky, oslíky nebo kozy. Zvířátka mají radost z pohlazení a z jednoho nebo více chutných soust z dětské ruky. Rodiče mohou mezitím odpočívat na velké terase Maiskogelalmu.

Horní stanice lanovky Maiskogelseilbahn je ideálním výchozím bodem pro jízdu na horském kole. Milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet prudkou trasu až do Schaufelbergu nebo k jezeru Klammsee.
Můžete to také zkusit opačně, nahoru vyjet na kole. Začněte v Kaprunu a odtud dále přes Stangerbauer k Maiskogelalmu a k alpskému hostinci Glocknerblick. Dolů se můžete svézt opět lanovkou Maiskogelseilbahn.

Zell am See na FB