Jste zde

Domů » Zima

Lyžování a snowboarding na Schmittenhöhe

Zell am See, Rakousko

Na Schmittenhöhe si přijdou na své nadšení lyžaři a snowboardisté všech úrovní. Je zde pro ně připraveno 77 km sjezdovek (z toho 25 km náročných). Pokud zatoužíte i po něčem neobvyklém, můžete se vyřádit na sjezdovce s muldami nebo si nechte změřit čas na rychlostní lyžařské dráze.

Novinkou na Schmittenhöhe je funpark Rome Park, který byl v zimní sezóně 2009/2010 úspěšně odzkoušen a tento rok je otevřený již od začátku sezóny. Park je pro vyznavače freeskiingu a snowboardingu s mnoha kickery, raily, funboxy, tably, spiny a quarterpipe.

Park byl vybudován ve spolupráci s partnery Rome Snowboards a La Resistance. Architektem byl Lars Eriksen (Artic Challenge) a výstavba byla podpořena společností Northern Rails. Nabízí nejrůznější zábavu všem návštěvníkům: od začátečníků až po profesionály. O údržbu a dobré podmínky se denně stará čtyřčlenný tým profesionálů.
Celková délka parku činí 600 m a výškový rozdíl 100 m.

Díky mnoha různým tratím je park v celém alpském regionu naprosto jedinečný a díky lanovce na Hahnkopf je také velmi dobře přístupný. V bezprostřední blízkosti parku najdete také horské chaty.

Zell am See na FB