Jste zde

Domů » Kaprun

Kaprun v létě

Rakouské hory - Kaprun
Autor: Leo-setä

Rakouské městečko Kaprun na úpatí alpského velikána Kitzsteinhorn slibuje skutečnou luxusní dovolenou. A to nejen v zimě ale i v létě – lyžování a snowboardingu se návštěvníci mohou věnovat díky blízkému ledovci po celý rok. Lanovky návštěvníky během chvilky přepraví do ledovcové oblasti Kitzsteinhornu, který je vzdálen jen kousek od obce. Ve výšce kolem 3000 metrů nad mořem se nachází ledovec, kde je přírodní sníh zaručen i v létě.

V kaprunském kraji zaujímá sport skutečně výsadní postavení. Navíc se jedná o jedinou turistickou oblast v Rakousku, kde můžete dopoledne lyžovat na ledovci a odpoledne se koupat v jezeře, zde v Zeller See.

Mezi oblíbené letní aktivity patří také turistika nebo golf. Pěšky se můžete vydat opravdu všude a poznáte přitom místní přírodu skutečně zblízka. Čerstvý vzduch, svěží zelené louky a modré nebe dělají z turistiky nádherný zážitek. V malebné alpské krajině najdete také dva 18-ti jamkové golfové greeny. Největší hřiště v rakouských Alpách nabízejí dostatek prostoru jak pro ambiciózní začátečníky tak i pro profesionály.

K zajímavým místům Kaprunu patří starý hrad. Na vysoké skále stojí již od 12. století a stal se poznávacím znamením obce. S městečkem je také spojena blízká soutěska Sigmund-Thun-Klamm.

Geografie: 

Zell am See na FB