Jste zde

Domů » Kaprun

Kaprun – Zell am See

Rakouské středisko Kaprun
Autor: Jilles

Kaprun – Zell am See
Již od roku 1966 tvoří tyto obce nejvýznamnější centrum turismu v Rakousku a jsou také mezinárodně uznávanými a vyhledávanými sportovními středisky. Turisté z celého světa a především rodiny s dětmi sem rok co rok přijíždějí, aby si tady, přímo v srdci přírody, odpočinuli a načerpali nové síly.

138 km sjezdovek a rozmanitá nabídka sportovních aktivit dělá tuto oblast tak zajímavou. Okolní svahy vrcholků Kitzsteinhorn a Schmittenhöhe jsou ideálním terénem pro sjezdy v hlubokém sněhu. Již v říjnu můžete na svazích vidět první lyžaře a snowboardisty. V údolí je vše připraveno tak, abyste si svou zimní dovolenou mohli plně vychutnat - například běžkařské trasy, sáňkařská dráha, upravené zimní turistické stezky.

Dnes se obě střediska počítají mezi nejvýznamnější evropské regiony, i když obě obce se začínaly prosazovat jen velmi pomalu. Zell am See vešlo do podvědomí turistů nejdříve svým nákupním centrem a Kaprun se ve 20. letech minulého století proslavil jako vesnice horských průvodců. Od těch dob se ale střediska neustále rozšiřují a díky své rozmanité nabídce od sportu až po hudbu lákají stále další a další návštěvníky.

Zell am See na FB