Jste zde

Domů » Zell am See

Jezero Zeller

Jezero Zeller v létě

Zell am See je malé městečko situované v jedinečném přírodním prostředí. Kromě vrcholku Schmitenhöhe, ledovce Kitzsteinhorn a mnoha dalších míst, kde si můžete vychutnat outdoorové sporty zde najdete také krásné jezero Zeller.

Povrch jezera Zeller zaujímá rozlohu více než 4,5 km2 – je tedy v zimě ideálním místem pro bruslení. A to ať už dáváte přednost krasobruslení, lednímu hokeji či curlingu. Zamrzlé jezero mezi Kitzsteinhornem a Schmittenhöhe vám dopřeje všechny druhy sportovních aktivit a "kluzké" zábavy.

I když je na jezeře stále vrstva ledu, teplota pro bruslení nemusí být vždy úplně optimální. Pak máte možnost vyrazit na zimní stadion v Zell am See, který nabízí vhodnou alternativu. Můžete se zde například naučit tradiční alpský curling (lední metaná), německy "Eisstockschiessen" jak se mu říká v Rakousku.

V létě pro změnu jezero nabízí několik pláží, a to především na západním břehu. V letních měsících teplota vody dosahuje až 24 stupňů. Zell am See je ideálním místem pro dovolenou s dětmi, pro které tu jsou vybudovaná dětská hřiště, ale ani dospělí se jistě nudit nebudou. Můžete využít možnost výletní plavby, windsurfingu nebo potápění.

Jestli chcete zůstat raději na souši, nenechte si ujít zdejší golfové hřiště. Další zábavou pro vás mohou být motokáry, jízda na tobogánu, vyjížďky na koních nebo nekonečné cyklovýlety, při kterých si vychutnáte neodolatelné scenérie kolem jezera.

Jezero Zeller
Geografie: 

Zell am See na FB