Jste zde

Domů » Bruck

Informace o Brucku

Letní rakouské městečko Bruck

Obec, celým názvem Bruck an der Grossglocknerstrasse, leží asi 5 km jihovýchodně od střediska Zell am See. Nachází se v nadmořské výšce 758 m.n.m., na začátku silnice Grossglocknerstrasse, která vede dále na jih přes národní park Vysoké Taury s nejvyšší horou v Rakousku, Grosslockner, až do Itálie. Kaprun je od Brucku vzdálen asi 5 km na západ.

Bruck nabízí klidné prostředí pro příjemnou dovolenou s celou řadou sportovních a rekreačních příležitostí a je také ideálním místem pro pěší turistiku. Najdete zde více než 100 km turistických tras. Milovníci cyklistiky zase mohou vyjíždět na mnoho cyklovýletů na horských kolech.
Samotná obec je v zimě díky svým cvičným vlekům ideální především pro lyžařské začátečníky. Přímo v místě najdete kopec Pichlberg, který nabízí 2 vleky. Pro běžkaře jsou zde k dispozici 3 běžkařské trasy o délce 29 km s možností napojení na Pinzgauerskou síť s celkovou délkou 200 km. Hlavní lyžařská střediska jsou ale v Zell am See a v Kaprunu, kde je možné lyžování na ledovci po celý rok. Lyžařský areál "Schmittenhöhe" v Zell am See je dosažitelný během několika minut autem nebo skibusem a ledovec je jen 5 km daleko. Vedle sjezdového lyžování, běžeckého lyžování a sáňkování, zde můžete vyzkoušet i mnoho jiných zimních aktivit.

Geografie: 

Zell am See na FB