Jste zde

Domů » Zell am See

Hora Schmittenhöhe

Hora Schmittenhöhe leží v okrese Zell am See, ve spolkové zemi Salcbursko. Je 1 965 metrů vysoká a je považována za symbolickou horu střediska Zell am See, která se nachází na východním okraji Kitzbühelských Alp. Její vrchol je pojmem především pro milovníky zimních sportů.

Z městečka Zell am See vede na vrchol Schmittenhöhe lanová dráha. Skvěle upravené sjezdovky, stejně tak jako okouzlující svahy s hlubokým sněhem garantují lyžařské radovánky všem generacím. Sjezdovky s odlišnými stupni obtížnosti umožňují jak začátečníkům, tak i pokročilým užít si lyžařskou oblast plnými doušky.

Vedle lyžařských radovánek nabízí hora v létě opravdový ráj paraglidistům a rogalistům. Let s padákovým kluzákem z vrcholu hory při paraglidingu je místními obyvateli z okolních regionů považován za nejoblíbenější zábavu. Směr vrcholku od východu na západ umožňuje vyznavačům extrémních sportů především dlouhé lety, což žádným způsobem nesnižuje oblibu Schmittenhöhe u sportovců toužících po dobrodružství.

Kromě adrenalinového zážitku si může každý návštěvník užít z hory jedinečný panoramatický výhled, který čítá přes několik desítek "třítisícovek", stejně tak jako nádherný pohled na jezero Zeller See, kotlinu a střední a horní tok rakouské řeky Saalach.

Geografie: 

Místo

Schmittenhöhe 47° 19' 45.0012" N, 12° 44' 16.0008" E
Location

Zell am See na FB