Jste zde

Domů » Zima

Höhenpromenade a GPS Skisafari

Kaprun v zimě

Smyslem zimní túry, tzv. Höhenpromenade, je dojít do cíle. Zanechte své stopy ve sněhu a užijte si procházku po horském hřebenu v oblasti Schmittenhöhe, v nadmořské výšce až 2000 m.n.m. Túra vedená opravdovým horským vůdcem, během které spatříte zasněžené vrcholky Taur a Alp, vás opravdu nadchne.

Pořádá se pravidelně 1x v týdnu, během zimního období (obvykle od prosince do dubna). Trvá asi 2 hodiny a cena se pohybuje kolem 20 euro za osobu (děti platí přibližně polovinu). A jaké vybavení potřebujete? Především dobré boty a dobré zimní oblečení.

Sraz s průvodcem bývá dopoledne u kabinkové lanovky trassXpress na Schmittenhöhe. Po cestě lanovkou nahoru následuje prohlídka kaple sv. Alžběty a túra k horské stanici Sonnkogel, kde se můžete občerstvit. Poté je společný návrat lanovkou do údolí.

Pomocí navigace GPS můžete v oblasti Schmittenhöhe objevit také skrytý poklad. Každý den od prosince do dubna si na základě telefonické rezervace zarezervujete předem navigaci. Jako záruku za její zapůjčení musíte poskytnout doklad totožnosti.

Pokud máte zakoupen platný skipas je pro vás Skisafari zdarma. Dopoledne si u dolní stanice lanovky převezmete navigaci, ke které dostanete základní informace. A poté se můžete již vydat sami za místy uvedenými v navigaci. Lanovka vás dopraví na 2000 metrů vysoký vrchol Schmitten, výchozí bod Skisafari. K této výpravě potřebujete jen běžné lyžařské vybavení a 3 až 5 hodin času.

Zell am See na FB