Jste zde

Domů » Léto

Freeride pro cyklisty

Cyklistická trasa Jetzbachsteig

Celý rakouský region Salcbursko se těší pověsti cyklistického ráje. Jedinečné podmínky společně s mocnými třítisícovými vrcholky a impozantními horskými údolími, divokými a romantickými soutěskami, osvěžujícími vodopády a perfektními trasami pro horská kola fascinují nejen začátečníky, ale i vášnivé cyklisty.

Horní stanice lanovky Maiskogelbahn je ideálním výchozím bodem pro sjezdy z kopce, ale i pro výstupy nahoru. Zaručeny jsou nádherné výhledy ze zeleného Imbachhornu, nahoru na ledovec Kitzsteinhorn přes nádherné jezero Klammsee v Kaprunu až ke křišťálově čistému jezeru Zell. Na lanovce Maiskogelbahn jste samozřejmě vítáni i společně se svým kolem.

Freeride tip pro začátečníky:
Cyklisté s malými zkušenostmi již mohou oficiálně vjet i na dosavadní tajný tip "Secrets" (Bachlerweg). Start je u horské chaty Heli´s Hütte v nadmořské výšce 1 545 metrů.
Na štěrkové cestě Astenweg nejdříve s jistotou zvládnete první 4 ostré zatáčky, následuje přírodní trasa s několika přejezdy přes vodu, které už vyžadují trochu zručnosti a soustředění. Zkušení freerideři zde jezdí velmi rychle, ale i přesto je trať pro začátečníky dobře sjízdná. Nádherná trať končí u chaty Schneckenreith, potom pohodlně dojedete kolem jezera Klammsee se smaragdovou zelenou barvu a vrátíte se do výchozího bodu (parkoviště u lanovky Maiskogelbahn).

Tip pro profesionální jezdce:
Cyklisté, kteří velmi dobře ovládají své kolo, by se měli vydat na trasu "Jetzbachsteig". Start je také u chaty Heli´s Hütte v nadmořské výšce 1 545 metrů. První část trasy vede po štěrkové cestě (Astenweg), za první ostrou zatáčkou odbočíte na přírodní stezku. Odtud už to jde strmě dolů po lesních a lučních cestách posetými kameny a kořeny. Pokud jste se dostali do nadmořské výšky cca 1 100 metrů, můžete si udělat krátkou přestávku a vychutnat si krásu přírody. Pak už to jede po široké cestě až k serpentýnám, co se týče techniky a kondice nevyžaduje poslední úsek trasy žádné zvláštní nároky. Pozvolna dojedete až k hlubokému jezeru Klammsee a vrátíte se do výchozího bodu (parkoviště Maiskogelbahn).

Cyklisté projíždějící krásnou krajinou Salcburska

Zell am See na FB