Jste zde

Domů » Zell am See

Dovolená v Zell am See

Městečko Zell am See a jeho okolí
Autor: xlibber

Zell am See je idylické horské městečko ležící v nadmořské výšce 758 m. Oblast je ideálním místem pro letní i zimní dovolenou, zdejší kraj je skutečný prázdninový ráj pro rodiny s dětmi, singly i páry. Četné hotely, penziony nebo apartmány se starají o blaho hostů s vyhlášenou rakouskou pohostinností. Dovolená plná zážitků, to je motto tohoto rakouského střediska.

Můžete zde dosytnosti holdovat mnoha sportům. Na nádherných přírodních turistických trasách se můžete věnovat pěší turistice, vyzkoušet paragliding nebo jízdu na horském kole. Různé vodní sporty či okružní lety přes Alpy jen přispívají k rozšíření rekreačních možností. O různých akcích v Rakousku se můžete více dozvědět přímo na místě.

Zell am See je známé zvláště díky ledovci, jenž se tu tyčí až do nadmořské výšky 3 029 m. Bílé ledovcové svahy Kitzsteinhornu zvou návštěvníky nejen na zimní lyžování. Již na podzim se můžete vydat na ledovec za prvním čerstvým popraškem sněhu nebo na jaře a začátkem léta trávit čas na třpytících se svazích. V horských restauracích a chatách se pak posilníte a odpočinete.

Více než 130 km sjezdařských tratí čeká na lyžaře v oblasti Zell am See. Celá oblast včetně městečka, které se nachází v malebné poloze mezi jezerem Zeller See a horou Schmittenhöhe, je obklopená impozantními třítisícovkami Vysokých Tauer. Nabízí fantastickou lyžařskou dovolenou, ve které naleznou vhodné místo i ti, kteří hledají jen odpočinek.

Lyžování na Kitzsteinhornu po sjezdovkách dlouhých několik kilometrů, nabízí opravdovou zimní radost. Také na 2 000 m vysoké hoře Schmittenhöhe zkouší na výborně připravených svazích své umění lyžaři i snowboardisté. Četné lanovky a vleky podstatně ulehčují a zpříjemňují neomezené lyžování. Více než 90 % sjezdovek je vybaveno umělým zasněžováním, aby si i paní zima mohla někdy odpočinout.

Těm, kteří by snad chtěli tamější přírodu prozkoumat poněkud pohodlněji, doporučujeme využít běžky. Najdete zde také mnoho krásných a dobře udržovaných zimních turistických stezek a několik skvělých sáňkařských drah. I zamrzlé jezero je pro bruslaře opravdovým rájem.

Geografie: 

Místo

Zell am See 47° 19' 24.9204" N, 12° 47' 51.5904" E
Location

Zell am See na FB