Jste zde

Domů » Léto

Cyklistika

S lehkostí kolem jezera nebo romanticky po kaprunských rašeliništích: v regionu Zell am See - Kaprun vás hned několik cyklistických cest zavede na objevnou cestu za poznáním. Malebná alpská krajina se svěžími zelenými horskými loukami a třpytivé jezero udělají z každé takové cesty jedinečný zážitek. Svou oblíbenou stezku si velmi rychle najdete určitě i vy. Speciální lahůdkou je slavná "Tauernradweg", která vede až do Passau.

Trasa "Romantikweg" je naproti tomu ideální na rozehřátí a pro výlet s celou rodinou. Cesta vede z centra Kaprunu přes rašeliniště a končí po pouhých šesti kilometrech zpátky tam, kde začala. Jiné cyklotrasy jako jsou třeba Brunnwiesenweg, Seeumrundung nebo výlet podél pobřeží jezera Zeller See na Kaprun vyženou i ambiciózním cyklistům krůpěje potu na čele.

Užijte si také jednodenní výlet do Krimmlu. Po úzkorozchodné železnici se dostanete do úchvatných hor pohoří Vysoké Taury (Hohe Tauern) a po 2,5 hodinách se ocitnete ve městě vodopádů. A pak opět zpátky do sedla a po 50 kilometrech budete mít cíl před sebou. Skutečnou výzvou pro absolutní profesionály je 80 kilometrů do příkrého kopce po vysokohorské silnici na vrchol Grossglockner.

Příznivci terénní cyklistiky cross country bike se mohou vydat po stopách světového mistrovství. Asi 8,2 km je dlouhá cesta, na které profesionálové na šampionátu v roce 2002 předvedli své umění. Pokud se vám podaří zdolat výškový rozdíl 295 metrů z Kaprunu na vrchol Baumbar Lechner, pak už si hravě poradíte i s ostatními stezkami v tomto regionu.

Každý začátek je snadný, tak také pro úplné nováčky jsou zde odpovídající trasy. 13 snadných až středně obtížných tratí začíná v okolí Kaprunu a Zell am See. Dobrodružství zažijete také na druhé straně směrem od sjezdovek. Cesta přes kopcovité tratě Vysokých Taur a Hochkönigu bere svými úžasnými výhledy dech.

Podíváte-li se vlevo a vpravo od silinice, je vám jasné, že sportovní cyklistika je v této oblasti opravdu velmi váženým sportem. Vedle nespočtu tras najdete v této oblasti také restaurace a hotely nakloněné cyklistům a stejně tak i dobře vybavené prodejny a půjčovny kol. V Zell am See - Kaprun je o cyklisty a jejich kola opravdu dobře postaráno.

Zell am See na FB