Jste zde

Domů » Kaprun

Akce v únoru 2012

Pohled na start závodu Aufi Owi

03.02. 2012 se od 18:00 hodin bude konat Moonlight Trophy Zell am See, lyžařský závod pro všechny muže a ženy na Schmittenhöhe. Je to jeden z nejpopulárnějších závodů v regionu a určitě také jeden z nejpozoruhodnějších. Na jeho start se pokaždé postaví mnoho jak amatérských sportovců tak i profesionálů, aby na skialpinistických lyžích pokořili horu.

Jedná se o horský závod - do kopce, ale můžete se zúčastnit i jeho lehčí verze pro amatérské lyžaře a začátečníky.
Akce se koná u lanové dráhy Schmittenhöhebahn v zimním středisku Zell am See.

08.02.2012 se bude od 18:00 hodin konat akce Nite Race Zell am See. Co má dnes Moskva, má Zell am See už dlouhou dobu - skutečný závod ve středu města s úchvatnými kulisami. Při této show extra třídy budou lyžaři jezdit slalom přes centrum města.
Vstupné je zdarma.

Výbušnost a síla jsou potřeba k několikavteřinové jízdě přes pěší zónu. Vzrušení a velkolepá závodní atmosféra je tak zaručena. Pravé slalomové hůlky, pravý sníh a pravé VIP osobnosti. Neobvyklý závod se stal "zlatým hřebem" v kalendáři akcí regionu Zell am See - Kaprun, který navštěvuje mnoho místních obyvatel a turistů.

O dva dny později, 10. února 2012, se od 18:30 koná závod Aufi Owi na Schaufelbergu v Kaprunu.
Sjet svah na lyžích z kopce dolů není žádný problém. Ale nahoru? Při tomto lyžařském závodu to patří k normální sněhové zábavě. Závodníci startují u baru "Lederhosen" v Kaprunu. Dále pokračují přes sjezdovku Schaufelbergpiste až k baru "Eisbär" a zase zpět. Trasu je možné absolvovat jen ve 2-členných týmech, a bez problémů ji zvládnou i začátečníci.

Geografie: 

Místo

Zell am See, Schmittenhöhebahn 47° 19' 34.896" N, 12° 46' 21.8784" E
Location

Zell am See na FB