Jste zde

Domů » Zima

Zimní akce 2014

Kitzsteinhorn - Gipfelwelt 3000
Autor: Leo-setä

Risk'n'fun Camp des ÖAV

Termín: 12. - 16. února 2014

Nezbytné základní znalosti, tipy a triky získají všichni zájemci o lyžování v hlubokém sněhu v rámci akce Risk'n'fun Freeride Camp des ÖAV na rakouském ledovci Kitzsteinhorn. Na základě výsledků tréninkové sezóny se na Kitzsteinhornu se opět intenzivně pracovalo v oblasti Soft- a Hardskills.

Gipfelwelt 3000

Termíny: Každé úterý a čtvrtek až do 24. dubna 2014

Sraz : V 11:00 a ve 13:00 hodin u panoramatické platformy "Top of Salzburg"

Zažijte spolu s rangery zdejšího národního parku opravdu fascinující pohledy a výhledy do národního parku Hohe Tauern (Vysoké Taury). Od nejvýše položené salcburské panoramatické plošiny "Top of Salzburg" se vydáte k šesti velmi zajímavým informačním stanovištím, přímo mysticky umístěných uvnitř hory. Vrcholem akce bude pro všechny účastníky bezpochyby návštěva vyhlídkové platformy.

Zvláštní prohlídky

Jestliže má skupina zájemců alespoň 25 osob, je lepší si předem objednat zvláštní prohlídku. Ta se pak plně přizpůsobí vašim případným individuálním požadavkům i denní době. Registraci lze provést jak telefonicky, tak i po internetu a to nejméně 10 dní předem.

ELOOA Step by Step Camp

Termín: 28.2. - 2.3. 2014

Od 28. února do 2. března 2014 se bude konat freeridová akce s nastávající hvězdou tohoto sportu, Marcusem Klevelendem z Norska. Tomu je teprve 14 let a již patří ke světové elitě.

Triple Cork se 13 ... wow ... je to vůbec možné? Tady se naučíte s firmou elooa a Marcusem, to co potřebujete, abyste byli ještě lepší. Ať už jste rekreační či profesionální sportovec. Čekat tady na vás budou kickery, raily, half pipe a mnohem více překážek různých rozměrů. Kromě zkušeností zde získáte také video a fotografie.

Freeride Monday

Termíny: Každé pondělí až do 5. 5. 2014

Vychutnejte si každé pondělí od 10:00 do 12:30 hodin fascinující svět freeridu s profesionály. Poznejte jejich skvělou jízdní techniku na lyžích i na snowboardech, a samozřejmě také bezpečnostní tipy. Akce je určena účastníkům již od 13 let.

Registrace: Neděle do 16.00 hodin.

Sraz: Info-Service v Alpincentru.

Na výběr je "Start Up" a "Advanced":

• Pro program Start Up je předpokladem jistá jízda na sjezdovce a bezpečnostní vybavení (batoh, lavinový vyhledávač, lopata, vyhledávací sonda).

• Pro program Advanced je předpokladem jistá jízda na sjezdovce a základní dovednosti při lyžování mimo sjezdovky, bezpečnostní vybavení (batoh, lavinový vyhledávač, lopata, vyhledávací sonda).

Cena: 79 € (nezahrnuje skipasu)

Austrian Freeski Open

Termín: 12. - 15. března 2014

Místo: Kitzsteinhorn - Kaprun

Dvanáctý ročník Austrian Freeski Open je naplánován na dobu od 12. do 15. března, ve snowparku na ledovci Kitzsteinhorn. Na jedné z největších freeski akcí v Evropě budou startovat hvězdy freeskiingu, který bude mít svůj debut v disciplíně slopestyle i na zimních olympijských hrách v ruském Soči.

I přes mezinárodní význam zůstává ovšem akce Austrian Freeski Open "rodinným" setkáním této sportovní scény. Postarají se o to kromě vlastních soutěží také četné atraktivní doprovodné akce, koncerty a vystoupení DJ’s, které přemění celou oblast Zell am See - Kaprun v centrum scény freeski.

Kitzsteinhorn
Autor: Leo-setä

Místo

Kitzsteinhorn 47° 11' 20.9688" N, 12° 41' 6.1656" E
Location

Zell am See na FB