Jste zde

Domů » Léto

Výlet do Uttendorfu

Pohled na Uttendorf

Městečko Uttendorf - Weisssee se nachází u vjezdu do údolí Stubachtal, od střediska Kaprun je vzdálené jen asi 16 km. Přírody si tu můžete užívat plnými doušky, ať už v létě nebo v zimě, po celý rok zde můžete trávit skvělou dovolenou. Apartmány, horské chaty a hotely jsou vám k dispozici ve všech cenových relacích.

Nádherný horský svět vás vtáhne do svého kouzelného prostředí. Zažijete tu lehké procházky i náročné horské túry na několik hodin, spojené s lezením po skalách. Kdo holduje paraglidingu nebo rogalu a chtěl by zdejší úchvatnou krajinu pozorovat z ptačí perspektivy, bude v Uttendorfu dozajista plně spokojen. Cyklistický ráj nabízí 85 km tratí pro silniční i horská kola a také závodní dráhu Top Race Stubachtal.

Mezi turisty se středisko již dávno stalo oblíbeným startovním bodem k výletům do hor národního parku Vysoké Taury a do Kitzbühelských Alp. Na ledovci ve Weisssee se vám otevře divukrásný vysokohorský alpský svět, nabízející nezapomenutelné výlety. Stubachtalská panoramatická silnice, kde se neplatí mýtné, vede přes jedno z nejpůsobivějších údolí celých Taur až na vrcholek Enzingerboden do nadmořské výšky 1480 m.

Jedinečný výstup přímo do národního parku Vysoké Taury si návštěvníci mohou zpestřit prostřednictvím lanovky, která je vyveze až k horskému hotelu Rudolfshütte (2315 m). Ocitnete se ve světě "třítisícovek", v jedné z nejkrásnějších horských oblastí s nádherným výhledem a s alpskými jezery.

Pro aktivní dovolenkáře skýtá Uttendorf - Weisssee celou řadu sportovních nabídek. Patří mezi ně např. různé zábavní programy pro rodiny, koupání a aktivní využití volného času u jezera (50.000 m² vodní plochy) s vodní skluzavkou, dětským bazénem, plaveckým ostrůvkem, ledovou horou a trampolínou, s možností plážového volejbalu a ježdění na kolečkových bruslích, k dispozici jsou i tenisové kurty a další možnosti sportovního vyžití.

Místo

Uttendorf 47° 17' 7.9152" N, 12° 34' 16.3776" E
Location

Zell am See na FB