Jste zde

Domů » Zima

Skiareál Maiskogel

Rakousko - skiareál Maiskogel

Lyžařský areál Maiskogel je opravdovým zážitkem pro malé i velké. S výbornými sněhovými podmínkami a skvěle upraveným terénem dělá tento region skutečně čest své přezdívce "rodinný kopec". Na své si zde přijde opravdu každý sportovec, od úplných začátečníků až po ty "profesionály". Je jedno jestli lyžař, snowbordista nebo turista, každý si zde může užívat zimní pohody a zábavy podle svého gusta. Milovníky snowboardingu a freestylu jistě potěší funpark Mpark, který nabízí nekonečné možnosti zábavy a vlastní vlek - park byl vytvořen firmou Mellow Constructions.

Zážitkem je již doprava do lyžařského střediska, kam se dostanete zcela pohodlně panoramatickou čtyřsedačkovou lanovkou Schaufelberg. Tato 2390 m dlouhá vyhlídková lanovka, která se dá v případě nepříznivého počasí zaklopit, vás vyveze do nadmořské výšky 1180 m, přímo do centra dění, do místa obklopeného lyžařskými vleky. Až zcela nahoru k horské stanici do výšky 1730 m.n.m. pokračuje 6-sedačková lanovka Almbahn Kaprun, která je rovněž chráněna před nepřízní počasí. U horské stanice začíná nejdelší sjezd, který měří neuvěřitelných 7 km.
Pro rodiny s dětmi doporučujeme kabinkovou lanovku Maiskogelseilbahn, která vás během pěti minut vyveze do výšky 1 544 m.n.m., odkud se můžete "rodinnou sjezdovkou" vrátit zpět do údolí, nebo libovolně pokračovat po jiných sjezdovkách a vyzkoušet tak i ostatní vleky.

Pokud se potřebujete občerstvit a načerpat nové síly jsou vám samozřejmě k dispozici horské chaty a sněžné bary.

Zell am See na FB