Jste zde

Domů » Zima

Skiareál Kitzsteinhorn

Rakouský lyžařský areál Kitzsteinhorn v zimě
Autor: Zottelbilder

Lyžařská oblast Kitzsteinhorn Kaprun se nachází v rakouském okrese Zell am See a leží v nadmořské výšce 911 - 3.029 metrů. V tomto skiareálu se díky 19 lyžařským vlekům a lanovkám dostanete na přibližně 41 kilometrů sjezdovek, které určitě potěší všechny zimní sportovce.

Nadmořská výška tohoto lyžařského areálu zaručuje již na podzim perfektní sněhové podmínky na skvěle upravených sjezdovkách. Začátečníci si přijdou na své na celkem 22 kilometrech modrých sjezdovek, pro pokročilé je k dispozici 16 kilometrů červených sjezdovek a profíci se mohou vydovádět na 3 kilometrech těch černě značených.

Pro nejmenší lyžaře je k dispozici dětská sjezdovka, která má k dispozici "kouzelný koberec", na kterém se budou cítit jistě všichni začátečníci. Každý den je pro děti nabízen rozmanitý program, při kterém se určitě nudit nebudou.

Snowboardisté mají možnost ve funparcích ukázat své freestylové dovednosti, ale také se naučit nové triky. K dispozici jsou 3 snowparky, které s mnoha různými překážkami představují pro snowboardisty oblíbená místa pro setkávání.

Easy parku se mohou nováčci v oblasti freestylu naučit první akrobatické kousky. Vedle různých jumpů, cornerů a slidů jsou pro ně připraveny také U - rampy a snowboardcrossová trať.

Pro běžce na lyžích je v lyžařské oblasti Kitzsteinhorn Kaprun k dispozici 3 kilometry dlouhá trasa, která se nachází v nadmořské výšce 2.900 metrů, a má jak klasickou, tak i bruslařskou stopu. Běžky je možné si zapůjčit v místní půjčovně.

Sáňkařské dráhy zaručují zábavu pro malé i velké návštěvníky. Každý večer jsou uměle osvětleny a mohou tak být využívány až do pozdních večerních hodin. Také sáňky si samozřejmě na místě můžete zapůjčit.

Místo

Kitzsteinhorn 47° 12' 13.644" N, 12° 43' 2.6832" E
Location

Zell am See na FB