Jste zde

Domů » Zima

Novinky na Kitzsteinhornu 2015/2016

S průkopnickým duchem a odvahou bylo v roce 1965 na Kitzsteinhornu otevřeno první ledovcové lyžařské středisko v Rakousku.

Bylo plánované jako letní lyžařská oblast, ale ledovec se během 50 let díky zaručenému sněhu od října do května a Gipfelweltu 3000 se sněhem po celý rok vyvinul v "turistický motor" celého regionu.

K 50. výročí otevření lyžařského střediska na podzim roku 2015 ukazuje společnost Kapruner Gletscherbahnen znovu průkopnického ducha.

S novými lanovkami Gletscherjet 3 a 4 ledovce bude ledovec po celý rok ještě lépe, komfortněji a rychleji dostupný a centrální lyžařská oblast na ledovci zcela nově strukturovaná.

Pro zimní sportovce se s mnoha širokými sjezdovkami otevírá nová lyžařská dimenze a pro pěší výletníky zase okružní trasa kolem Gipfelweltu 3000 umožňuje nové varianty.

Fakta o lanovkách Gletscherjet 3 + 4

Kombinovaná lanovka Gletscherjet 3 začíná u Alpincentra, nabízí 10-místné kabinky jako optimální ochranu před počasím a 8-místné sedačky s vyhříváním, ideální přepravu na ledovec pro všechny milovníky zimních sportů.

Kabinky má také lanovka Gletscherjet 4, do jedné se vejde také maximálně 10 osob a i její sedačky jsou vyhřívané. Lanovka vede vysoko nad ledovcem Schmiedingerkees, až téměř do výšky 3.000 metrů.

Lanovka Gletscherjet 3 (2.448 - 2.628 m.n.m.) je dlouhá 1.010 metrů a jízda trvá cca 3,5 minuty. Lanovka Gletscherjet 4 (2.628 - 2.926 m.n.m.) má délku 1.150 metrů a pojedete s ní nahoru asi 4 minuty.

50. výročí lyžování

U příležitosti 50. výročí se vstupuje do nové éry Kitzsteinhornu. S projektem 25 milionů eur pokračuje společnost Gletscherbahnen Kaprun AG ve své strategii přizpůsobování se změnám na ledovci, měnícímu se klimatu a transformaci cestovního ruchu. Tím si zajišťuje celoroční provoz firmy.

Oficiální zahájení výstavby bylo provedeno s naražením chodby Barbara-Stollen v březnu 2014. Otevřená byla po cca 1,5 ročním období výstavby na podzim roku 2015, tedy přesně 50 let poté, co byl na ledovec přepraven první návštěvník lanovkou.

Nové varianty na ledovci

Nové lanovky podstatně změní centrální lyžařskou oblast na ledovci. Bude nahrazena lanovka Gratbahn, lyžařské vleky Kitzlifte a Keeslift se sloučí v jednu sedačkovou lanovku a lyžařské vleky Magnetköpfllifte budou jinak umístěny.

V prostoru lanovek Gletscherjet 3 a 4 bude vybudován nový vlek pro začátečníky. Díky těmto novinkám budou sjezdovky na ledovci širší a volnější, a zejména pro děti a začátečníky ještě atraktivnější.

Nový okruh "Gletscher-Rundreise"

Kitzsteinhorn se díky platformě Gipfelwelt 3000 etabloval v krátkém čase jako jedinečný výletní cíl v Alpách. Impozantní jízda lanovkou do výšky 3.000 metrů vede nad na světě nejvýše položenou podpěrou lanovky.

S novými lanovkami a novou spojovací chodbou "Barbara-Stollen" (délka 100 metrů), která spojuje horní stanici Gletscherjet 4 s nadzemní lanovkou Gletscher Shuttle, se z okruhu Gletscher-Rundreise kolem Gipfelweltu 3000 stala nová letní i celoroční zážitková varianta.

Zell am See na FB