Jste zde

Domů » Kaprun

Nová sezóna na Kitzsteinhornu 2013/2014

Krajina rakouského Kaprunu

Podzim na ledovci

Perfektní podmínky na sjezdovkách čekají i na podzim na ty lyžaře a snowboardisty, kteří se již nemohou dočkat zimy. Lyžařská sezóna na Kitzsteinhornu začíná dříve - a končí později než okolní skiareály. Nová lyžařská sezóna odstartovala na ledovci již 28. září 2013.

Snowparky

Na konci října 2013 se otevře v nadmořské výšce 2.900 m Glacier Park se všemi překážkami, které určitě přinesou veškeré uspokojení milovníkům zimních radovánek na sněhu.

Od prosince sem pak láká návštěvníky ta vůbec největší superpipe v Rakousku, stejně jako Central Park a Easy Park, které zaručují novou a ještě větší zábavu na sněhu. Spousta akce nás čeká také v Railgarden Lechnerberg, přímo v centru Kaprunu.

Novinky, zábava a akce

Pestrý jako podzimní listí v údolí bude program na podzim a na začátku zimy na bílém sněhu na ledovci. Na samém začátku (9. - 10. listopadu 2013) jsou již tradičně na programu "White Start Games", velké zahájení nové zimní sezóny s prvotřídním doprovodným programem, plným sportu a zábavy na sněhu.

Se zahájením začínají platit i nové slevové sezónní karty 2013/14. Jejich platnost vyprší až 4. května 2014 a v předprodeji jsou už od 1. října 2013.

Ve spolupráci se Snowboards Nitro a s Volcom Snowboarding čeká letošní návštěvníky opět na Kitzsteinhornu plno akčních zážitků.

Začátek podniku Season Blast je samozřejmě spojen s bohatým rámcovým programem od 1. do 3. listopadu 2013 v Glacier Parku. Vrcholem tohoto 3-denního podniku je testování Nitro Test Days a Nitro & Volcom BBQ, kde se dají očekávat znamenitá klání.

Následují akce FOR TRICKS, BEAT THE BEAST a VOLCOM SNAKE PIT. 2. a 3. listopadu 2013 je také zájemcům přístupné testovací centrum Good Boards Testcenter u Alpincentra.

ELOA pořádá ve dnech 6. – 8. prosince 2013 Ride with Me Camp za osobní účasti profesionála firmy Nitro Marca Swobody z Rakouska. Youngblood Freeski Camp bude v termínu od 13. do 15. prosince 2013 zdokonalovat nováčky freeski - rookies v jejich dovednostech v oboru park-skills.

Navíc se můžete v průběhu nadcházející sezóny těšit na tři Nitro & Volcom BBQ Sessions s grilováním zdarma pro všechny účastníky, stejně jako i na četné Public Photo Shootings, tedy veřejné focení.

The Power of Zehn

Pro děti a mládež se vyplatí navštívit Snowpark Kitzsteinhorn hned dvakrát. Od 30. listopadu 2013 do 3. května 2014 totiž děti a dospívající mládež od 6 do 19 let věku (narození v letech 1995 - 2007) platí o sobotách za celodenní lístek pouze 10 euro!

Gipfel Restaurant

Vysokohorská restaurace Gipfel Restaurant, nacházející se v nadmořské výšce 3.029 m, je nejen nejvýše položenou restaurací v Salcbursku. Je také místem pravidelných setkání na vrcholku hory.

O spokojenost hostů se totiž starají ti nejlepší mezinárodně uznávaní kuchaři, kteří vaří své pokrmy pro ty nejnáročnější znalce jídel a pro vyslovené gurmány. A navíc ještě návštěvníky opravdu ohromující pětihvězdičkové vysokohorské panorama.

6. října 2013 tady například vařil svým hostům Roland Trettl, proslulý šéfkuchař salcburské restaurace Ikarus im Hangar-7. Osobně se tak zúčastnil akce Hochgenuss v restauraci na tomto horském vrcholku.

Výtečné menu bylo doprovázeno opravdu znamenitou nabídkou vynikajících jihotyrolských vín z vinice Manincor a z vinařství Terlano, stejně jako ochutnávání s destilatérem z Pinzgau, Siegfriedem Herzogem.

Geografie: 

Místo

Stanice lanovky na Kitzsteinhorn 47° 13' 44.3532" N, 12° 43' 34.212" E
Location

Zell am See na FB