Jste zde

Domů » Léto

Letní aktivity

Vrcholek Kitzsteinhornu v létě

Zatímco na ledovci Kitzsteinhorn panují i v létě ideální podmínky pro lyžování, v údolí regionu Zell am See - Kaprun můžete vyzkoušet spoustu jiných aktivit.

Určitě vám to usnadní i karta Sommerkarte, která vám bez dalších nákladů zaručí jedinečný zážitek mezi ledovcem, horami a jezery.

Zelené louky, osvěžující jezera a majestátní hory poskytují ideální prostředí pro každý druh sportu. A nemusí to být vždy klasika jako je pěší turistika, cyklistika anebo plavání.

Pro sportovní fanoušky jsou uprostřed nádherné přírody připraveny další letní sporty jako tenis, horolezectví, jízda na koni a mnoho dalších.

Při golfu si vychutnáte jedinečný panoramatický výhled ve směru na sněhobílý Kitzsteinhorn a relaxovat poté můžete ve vodním a wellness centru Tauern Spa. Zážitkem zvláštního druhu je jóga na Schmittenhöhe, uprostřed jedinečné přírody.

Pro tenisty jsou v regionu Zell am See - Kaprun připraveny moderní kryté tenisové haly a dobře udržované venkovní kurty, které vytvářejí perfektní zázemí pro napínavé zápasy.

Při lezení po alpských horách zažijete maximální adrenalin. Ať už se vydáte na cca 100 lezeckých tras na Kitzsteinhorn nebo na nové via ferraty u přehradní nádrže Kaprun, výhled budete mít vždy jedinečný. Při nepříznivém počasí se nabízí návštěva horolezecké arény Höhenburg.

Skupina přátel možná ráda vyzkouší kuželky nebo bowling, a pokud jste více akčnější, určitě se vydejte letní bobovou dráhu. Rychle jezdí i terénní čtyřkolky v Glemmy's Offroad Parku.

Velcí i malí dobrodruzi se mohou vydovádět v rozmanitém lanovém centru, kde si vyzkouší svoje dovednosti, koncentraci a rychlé reakce. Samozřejmě si v regionu můžete vybrat také rafting, canyoning nebo dokonce parašutismus a paragliding.

Dokonce i lukostřelba v tzv. 3D parkuru (střeleckém okruhu) se zvířaty je skvělý způsob, jak poznat okolní přírodní scenérie.

Čerstvý vzduch par excellence: Kdo tráví svůj volný čas nejraději aktivně a pod širým nebem, může prozkoumat v oblasti Zell am See - Kaprun novinku pro rok 2016 - "Run & Walk Park".

Při klasickém běhu, trail runningu (běh po cestách v přírodě) nebo nordic walkingu si na mnoha trasách a v rozmanitém terénu přijde na své jistě každý sportovec. Od značených tras městem Zell am See až po alpské traily přes hory splní "Run & Walk Park" s různými stupni obtížnosti všechna běžecká přání začátečníků i pokročilých.

Pro ty, kteří už budou unaveni z dlouhé procházky, se nabízí speciální varianta: prozkoumat region a jeho přilehlé vesnice pohodlněji, ale pořád na čerstvém vzduchu. A to na Segwayi nebo na elektrických tříkolkách Trikke. S "větrnou" rychlosti se bez problémů dostanete z jedné atrakce na další.

Každý vyznavač alternativních letních sportů si tady jistě vybere pro sebe tu správnou aktivitu, stejně jako vhodné ubytování.

Místo

Tauern Spa, Zell am See 47° 16' 57.7092" N, 12° 45' 35.3952" E
Location

Zell am See na FB