Jste zde

Domů » Zima

Kitzsteinhorn

Rakouský ledovec Kitzsteinhorn
Autor: Martin Sturm

V nadmořské výšce 3000 m vás neočekává jen tak obyčejný ledovec Kitzsteinhorn, ale přímo ledovec, kde bylo vybudováno první lyžařské středisko v Rakousku. Těšte se na panenský sníh a na opravdové zážitky po 365 dní v roce. Obklopeni nejvyšším rakouským pohořím zde zažijete skutečná dobrodružství a budete uchváceni nádherou přírodních scenérií.

Nezapomenutelným zážitkem bude už samotná cesta do tohoto jedinečného střediska, kterou vám bezpečně zprostředkuje nejvyšší lanová dráha na světě Gipfelbahn, kterou podpírá sloup o výšce 113,6 m.

Široké sjezdovky jsou pokryty po celý rok metrovou vrstvou přírodního sněhu a směřují dolů do údolí. 20 lanovek a vleků vám umožní pohodlné lyžování na 41 km dobře upravených sjezdovek. Kromě řady obchodů, restaurací a chat se zde nachází i snowpark světových parametrů a krásné svahy s hlubokým sněhem, které lákají k freeridu.

V létě se můžete kochat krásou okolí také na vyznačených cestách při vysokohorské turistice. Aréna na ledovci je oblíbeným cílem rodin s dětmi. V červenci a srpnu zde bývají klouzačky, sněhová pláž či ledový bar.

Zažijte i vy intenzivní pocit svobody na tomto ledovci - a to v kterémkoliv ročním období.

Zell am See na FB