Jste zde

Domů » Zima

Europa Sportregion, 2. část

Kitzsteinhorn

Nejen lyžaři, ale i milovníci snowboardingu a také běžkaři si najdou v Europa Sportregionu něco pro sebe. Všichni snowboardisté se tu určitě budou cítit velmi dobře, protože zde potkají mnoho nových kamarádů a jsou tu pro ně přichystány horské chaty a bary s odpovídajícím snowboardovým vybavením.

Jak na Kitzsteinhornu, tak také na Schmittenhöhe jsou pro snowboarding optimální podmínky. Kitzsteinhorn láká rozsáhlým areálem s rozlohou cca 30 tisíc m2, který určitě uspokojí každého snowboardistu a vzhledem k nadmořské výšce téměř 3000 m se zde dá často jezdit až do léta.

Hned tři snowparky nabízejí skvělé podmínky pro snowboardisty: Roxy Glacier Park, DC Central Park a Easy Park. Srdce freeriderů se nepochybně rozbuší na přírodní dráze u lanovky Langwiedbahn. Na Schmittenhöhe je pak k dispozici v Rodeo-Funparku zábava "Fun and Action" na Glocknerwiese a dokonce i na Maiskogelu objevíte malý funpark.

Vynikajícím místem pro běžkařské lyžování je široké údolí s nádherným jezerem Zeller See. Když je jezero Zeller See zamrzlé, můžete zde vyzkoušet na ledě asi 10 km dlouhý okruh. Milovníci běhu na lyžích si mohou užívat v Europa Sportregionu celkem přes 200 km různých tras.

Mezi obcemi Zell am See, Kaprun a Oberpinzgau je vybudována prvotřídní síť běžkařských stop pro začátečníky i profesionály. Začátečníci se budou cítit dobře na západních straně u Kaprunu a ti zkušenější běžkaři zase na ledovcových stopách na Kitzsteinhornu.

Zell am See na FB