Jste zde

Domů » Zima

Další zimní aktivity

Kaprun a Schmittenhöhe
Autor: Ed.ward

Snowboarding, běžky a sáňkování. To jsou další zimní aktivity, které můžete kromě lyžování v oblasti Kaprun - Zell am See provozovat.
Pro snowboardisty je na Schmittenhöhe připraven funpark, kde si vyznavači tohoto sportu mohou splnit všechna přání. Kromě toho je u lyžařského vleku v Brucku přichystána halfpipe. Z funparku na ledovci Kitzsteinhorn, ve kterém je umístěno plno překážek, jsou snowboardisté skutečně nadšení. Pokud chcete otestovat své dovednosti na přírodních překážkách, vydejte se do snowboardového areálu mezi Alpincentrem a Längwiedbogenem.

Pro běžkaře je opravdovým rájem zase Zell am See. Pohádkovou krajinou vede více než 200 km stop různých úrovní obtížnosti. Zapomenete zde na čas i prostor, a přitom budete mít nádherný výhled na okolní třítisícové velikány.
Na běžkách se můžete prohánět i na ledovci Kitzsteinhorn v nadmořské výšce 2 900 m, kde je k dispozici 3 km dlouhá vysokohorská stopa, a to po celý rok!

Pro milovníky sáňkování se v této oblasti nacházejí tři sáňkařské dráhy, na kterých se pobaví malí i velcí návštěvníci. Dráha Zeller Mondschein vedoucí ze Schmittenhöhe 1,5 km dolů do údolí je osvětlená i po setmění. Dráha Kohlschnaitbahn v sousední obci Bruck nabízí specialitu pro každého, kdo běžné sáňkování považuje za příliš pomalé. Na pneumatice sjedete po speciálně upraveném svahu až do údolí. A na sáňkařské dráze Guggenbichel u Kaprunu se můžete bavit až do půlnoci.

Kaprun a ledovec Kitzsteinhorn
Autor: Wolf Gang

Zell am See na FB