Jste zde

Domů » Kaprun

Akce v srpnu a září 2013, 2. část

Horská dráha Maisiflitzer

Kinder- und Familienfest

Termín: 7. - 8. září 2013, od 11:00 hodin

Místo: Maiskogel, Kaprun

Vedle Maisiflitzeru, první alpské horské bobové dráhy v Salcbursku, a rodinného volnočasového parku, na vás budou čekat ve dnech 7. - 8. září ještě mnohé další zajímavosti, hry a zábavná akce pro celou rodinu.

Klauni, skákací hrad pro děti, kouzlení se vzduchovými balónky, různé druhy zábavy pro děti, úvodní kurzy lyžování na trávě a mnoho dalších věcí přinese všem účastníkům určitě pestrý a nezapomenutelný víkend.

Pro dospělé publikum tam bude vládnout vysloveně uvolněná atmosféra s živou hudbou a představí se zde i vinařství Karasek, které tu nabídne své vinařské novinky. Vstupné je samozřejmě zdarma a v tombole se dají vyhrát opravdu skvělé ceny.

Traditionelles Schmitten Bergfest 2013

Termín: 8. září 2013

Místo: Schmitten

V neděli 8. září zve Schmitten na tradiční horské slavnosti s hvězdným obsazením turnaje Alpencup - Ranggel - Turnier. Slavnosti budou zahájeny tradičním trhem od 10.00 hodin, v blízkosti horní stanice lanovky TrassXpress. Hned poté začne "Frühschoppen", kde si budete moci zakoupit produkty od místních sedláků i výrobky tradičních řemesel.

V 12.00 hodin přijde skutečný "zlatý hřeb" celé akce - začne turnaj Alpine Cup - Ranggel. Nejlepší "ranggleři" (typ wrestlingu) ze Salcburska, Tyrolska, Jižního Tyrolska a Bavorska budou bojovat o titul Schmitten - Hogmoar. Tento titul se uděluje již od roku 1874 a je jedním z nejvyhledávanějších v Alpách.

Käse- und Knödelfestival

Termín:: 8. - 14. září 2013

Místo: Kaprun

Program:

* 8. září od 11:00 hodin se bude konat trh s regionálními produkty, prodej rukodělných prací, léčivých přípravků vyrobené z místních bylinek, apod. Bavit vás bude kapela "Die drei Kapruner" a odpoledne kabaret. I pro děti bude připravena zábava, a sice na bobové dráze Maisiflitzer.

* 9. září od 19:00 hodin se bude již tradičně zahajovat "Sýrový a knedlíkový festival" v prostorách místní pobočky Raiffeisenbanky. Uvidíte zde sýr v celé své kráse, v podobě 90 kg těžkého sýrového bochníku Pinzgau Milch. K prodeji bude i čerstvý chléb a pečivo, víno z Burgenlandu a také pivo Kaiser a Almdudler.

* 10. září od 12:30 hodin budete mít možnost vidět kuchařskou show "In den Topf g´schaut" s kuchaři Michaelem Helfrichem a Christofem Schernthanerem v hotelu Tauern Spa, včetně ochutnávky vín. Cena: 45 €, omezený počet účastníků.

* 11. září od 19:00 hodin se koná zábavný večer "Pinzga Kas mit Happy Hoagaschtt" s hudebníky z Pinzgau na hradě Kaprun, včetně ochutnávky sýrů a chleba. Vstupné: 19 €, v předprodeji 17 €.

* 12. září od 19:00 hodin bude na programu lidový hudební večer s legendární kapelou "Schobergruppe" a mužským pěveckým sborem z východního Tyrolska v hotelu Gasthof Mitteregger. Vstupné: 14 €, včetně ochutnávky sýrů a chleba.

* 14. září od 11:00 do 19:00 hodin sýrový a knedlíkový trh v centru obce. K zakoupení bude mnoho pochoutek ve 30 stáncích s různými výrobky. Ve 13:00 hodin půjde tradiční průvod v čele s kapelou, ženy v krojích, střelci, koně a další.

Geografie: 

Místo

Alpin Coaster Maisiflitzer, Kaprun 47° 16' 25.4928" N, 12° 45' 25.488" E
Location

Zell am See na FB