Jste zde

Domů » Zima

Zimní zážitky v Zell am See a Kaprunu

Zimní zážitky v Zell am See a Kaprunu

Sněhové vločky září ve slunečním svitu. Silná sněhová pokrývka dodává kouzlo lokalitě Europa-Sportregion s centry Zell am See a Kaprun. Na vrcholcích Kitzsteinhorn (3203 m) a Schmittenhöhe (2000 m) se 132 kilometry těch nejlépe upravených sjezdovek, 56 vleky a lanovkami si lyžaři a snowboardisté užijí dosyta zimních radovánek.

Velmi praktické je, že na všechny lanovky vám stačí jen jeden skipas. V jeho ceně je také zahrnut skibus mezi Zell am See a Kaprunem. A navíc existuje řešení také pro případ, že si "paní zima" udělá na nějakou dobu dovolenou. Přibližně 70% sjezdovek na Schmittenhöhe je uměle zasněžováno. I na ledovci Kitzsteinhorn může být několik kritických míst zásobeno umělým sněhem.

Ale Europa-Sportregion nenabízí jen sjezdovky. 200 km vyznačených tras pro běžkaře a další trasy na Kitzsteinhornu a v Zell am See, turistika, vyjížďky na koni, romantické projížďky v kočáře nádhernou zimní krajinou, sáňkování, paragliding, túry na sněžnicích a mnoho dalšího.

V zimě nabízí zamrzlé jezero Zeller See další možnosti sportovního vyžití. Bruslení, lední hokej, metaná, procházky nebo běžkování po zamrzlé vodní ploše.
Spoustu legrace si užijete i večer po lyžování při aprés-ski a zimní zážitky tak budou dokonalé.

Zell am See na FB