Jste zde

Domů » Zima

Zimní dovolená v Schüttdorfu

Schüttdorf a vrchol Kitzsteinhornu
Autor: Wolf Gang

Mnoho lyžařů a snowboardistů se stále vrací do oblíbeného regionu zimních sportů v Salcbursku, v jehož centrální části se nachází obec Schüttdorf. Oba známé lyžařské areály – Kitzsteinhorn s lyžováním na ledovci, i Schmittenhöhe, jsou poměrně snadno a rychle dosažitelné. Je tu celkově na 138 km sjezdovek, kde opravdu každý najde pro sebe to nejlepší - od úplných lyžařských začátečníků, přes rodiny s dětmi, až po profesionály. Ze Schüttdorfu se snadno dostanete kabinkovou lanovkou Areitbahn nahoru až ke skvělým sjezdovkám na Schmittenhöhe.

Kdo nijak netouží po výškách, může zůstat dole v okolí jezera a plně využít napojení na běžkařské stopy u Pinzgau a Saalachtalu. Perfektně udržované běžkařské tratě se táhnou o celkové délce více než 200 kilometrů. Můžete se zde těšit i na zimní turistiku, sáňkování nebo bruslení na zamrzlém jezeře, kde si vychutnáte zimní období i z jiné stránky. Ani večer tu zábava nekončí: Europa-Sportregion je také znám bohatou nabídkou après-ski, čímž se jeho popularita ještě zvětšuje.

Europa-Sportregion dělá svému jménu čest zejména v zimě a městečko Schüttdorf je v jeho středu. S ubytováním nejsou vůbec žádné potíže a jistě najdete něco, co bude maximálně vyhovovat vašim individuálním požadavkům - pěkný apartmán, útulnou horskou chatu nebo komfortní hotel.

Zell am See na FB