Jste zde

Domů » Kaprun

Vodní zábava

Jezero Zeller
Autor: Rutger

Kromě klasické nabídky akrobacie na dvou prknech nabízejí střediska Zell am See a Kaprun navíc ještě několik dalších vodních sportů. Kromě klasických vodních lyží se můžete příjemně ochladit v letních vedrech i s módními wakeboardy a kneeboardy.

Teprve před několika lety vzniknul první wakeboard a kneeboard za "velkou louží" a dnes se těší tato vodní zábava na jezeře Zeller See stále větší oblibě. Ve vodní brázdě vytvořené za motorovým člunem se velmi rychle naučíte této letní zábavě. Dokonce i začátečníci si mohou vyzkoušet nejrůznější triky na wakeboardu. A pokud si chcete vyzkoušet něco zábavného, pak je pro vás optimální kneeboard. Kleknete si na oválné prkno, a pak už je jízda kolem bójí hračkou.

Základy pro rychlý a bezpečný start na všech prknech a boardech vás rády naučí školy vodního lyžování. Za motorovými čluny můžete ale zkusit zapřáhnout i jiné pomůcky. Skupiny se mohou například skvěle odreagovat na obřím banánu a jednotlivci si zase mohou zapůjčit kluzák, s nímž mohou sledovat život na jezeře pěkně s rozhledem a z výšky.

Vyřádit se, uvolnit se i relaxovat doslova můžete v plaveckém areálu Zell am See, kde se nachází tobogán, skokanská věž, sportovní plavecký bazén anebo také finská sauna. Nejmenší hosté se jistě vyřádí v brouzdališti, kde kotví velká pirátská loď.

V novém volnočasovém centru si pak můžete nejenom vylepšit svou linii, ale také rozproudit krevní oběh při zapojení do cvičení Aqua-Fit. Aktivní odpočinek není váš případ? Pak zvolte návštěvu sauny v saunovém světě, ať už finské nebo s bio bylinkami. Dokonce i parní lázeň a infračervená kabina se postarají o úplné uvolnění, které vás potěší zejména při chladnějším počasí.

Vodu si můžete dokonce vychutnat ještě v další podobě, a to ve zmražené, v zimní hale! Ledová plocha patří rovněž do zábavního centra, stejně tak jako bowling a 18-ti jamkové mini golfové hřiště. Odtud to jen tak mimochodem také není příliš daleko k plážovým střediskům zellerských jezer. V Thumersbachu, Seespitzu a v Zell am See se můžete ponořit buď do jednoho z vyhřívaných bazénů nebo raději přímo do jednoho z nejčistších jezer v Evropě.

Geografie: 

Místo

Zell am See, jezero 47° 19' 28.8084" N, 12° 48' 4.6944" E
Location

Zell am See na FB