Jste zde

Domů » Zell am See

Vodní sporty

Jezero Zeller See s jachtou

Modré vlny, vlající bílé plachty a elegantní jachty, které s grácií kloužou po vodách jezera Zeller See. Nejen to můžete vidět ve známé oblasti Zell am See - Kaprun. Jachtaření fascinuje mnohé, ať už ty aktivní účastníky na palubě nebo pozorovatele na břehu. A aby bylo možno ovládat vítr a vlny třepotajícími se plachtami, musí všichni táhnout za jeden provaz. Plachtění je prostě týmový sport.

Jezero je optimální vodní plochou k poznání a výuce námořnického řemesla a také k jeho zdokonalení. Ne nadarmo pochází z kolébky elitních sportovců v Zell am See - Kaprun "velikáni" mezi jachtaři, jako je například olympijský vítěz Hans - Peter Steinacher. U místní školy plachtění si můžete udělat i mezinárodně uznávané certifikáty. A tak nestojí vlastní plavbě přes "velký rybník" nic v cestě.

Ten, kdo preferuje prkno, rychle podlehne windsurfingu. Poté, co příjdete na kloub tomu, jak se dostat ven z vody a vrátit se zpátky na prkno, pak už pro vás bude těžké pustit tento sportovní nástroj z rukou. Předtím ale, než se stanete profesionály na prkně, seznámíte se zde také s trochou teorie. Surfaři se stejně jako jachtaři musí naučit a ovládat pravidla chování na vodě.

S lodí a pádlem můžete buď příjemně brázdit jezero Zeller See a okolní přítoky nebo se můžete pustit do daleko tvrdšího adrenalinového boje s vodou a užít si vzrušující zábavu při vícehodinovém výletu na raftu na řece Salzach nebo Saalach. Při této akční zábavě je na vodu nasazen speciální nafukovací člun, ale také na kajaku můžete zažít úžasné dobrodružství.

Kdo má za sebou prvního nedobrovolného eskymáka v kajaku okamžitě pochopí, proč se tomu také žertovně říká "osvěžující kolečko". Toho správného seznámení se se všemi druhy vodních sportů se vám dostane již v místní sportovní škole. Ve speciálních denních kurzech vám profesionálové předvedou, jak správně postupovat. Na hydrospeedu můžete třeba klouzat po břiše v termoplastovém bobu po divoké vodě.

Pokud se jedná o výlet po divokých vlnách tak neoprenové obleky s botami, plovací vesty a helmy jsou nezbytnou výbavou, kterou vám zapůjčí průvodci. Pro rodiny s dětmi se pak nabízí speciální plavba, která bere ohledy i na ty nejmenší. Školení o bezpečnosti a transfer k vodě je součástí výletu.

Geografie: 

Místo

Zeller See 47° 18' 40.3344" N, 12° 47' 59.2368" E
Location

Zell am See na FB