Jste zde

Domů » Léto

Turistika v Maishofenu, 2. část

Rakousko - okolí Maishofenu

Túra Sausteige (v překladu Prasečí stezka) je středně obtížné náročnosti. Šestihodinová pouť začíná v nadmořské výšce 768 metrů u maishofenského mostu Geigenbergbrücke. Vydáte se lesem až k horské chatě Stablberg, dále půjdete kolem salaší Gadenstättalm a Jahnhütte.

Čeká na vás nádherný pohled do údolí, pastviny poseté květy a vrcholky hor, z nichž některé jsou stále pokryty sněhem. Po krátké přestávce budete pokračovat dále a brzy dorazíte na nejvyšší bod celé trasy ve výšce 1912 m.n.m. Po stezce Almrose sejdete do údolí Lahntal, odkud přes Kirchham dojdete zpět do Maishofenu.

Další ne příliš obtížná trasa vede přes Steinberg na zámek Kammer a do Oberhausu. Vede převážně rovným terénem a ujdete ji přibližně za dvě a půl hodiny. Cesta začíná u místního hřiště, odkud půjdete po cestě do Steinbergu a dále na zámek Kammer. V něm se dnes kromě hotelu nachází také malé historické muzeum, které byste si v žádném případě neměli nechat ujít. Děti možná potěší koupání v rybníce. Potom se zase vydáte dál, až dojdete k cestě, která vede kolem řeky Saalach. Po té půjdete až do Oberhausenu, odkud už to do Maishofenu není daleko.

Zell am See na FB