Jste zde

Domů » Léto

Turistika s průvodci, 2. část

Část údolí Kapruner Tal

Sám pan šéf tady předvádí, jak se vyrábí zdejší výborná pálenka z těch nejlepších přírodních produktů. Vedle ochutnávání vynikajících specialit místní kuchyně si zde můžete samozřejmě i něco zakoupit.

Vaše cesta pak může pokračovat dále, doprovázena nádhernými výhledy na Kaprun, a dovede vás přes Schaufelberg až do centra města.

Zpět na parkoviště u lanovky Maiskogelbahn lze dojet autobusem nebo dojít pěšky, potrvá vám to zhruba 30 minut.

Doba trasy: 4 hodiny.
Stupeň obtížnosti: Mírný až střední.
Sraz u horní stanice lanovky: 9:30 hodin.

Každý čtvrtek začíná v centru střediska putování pro posílení těla i mysli. Nejprve vás cesta zavede na malebnou vysokohorskou pastvinu Unterbergalm, kde se vás zmocní opravdu velmi silný dojem z mohutných hor. Tamější příroda vás naučí šetřit síly, pěstovat vytrvalost a současně si též vážit klidu a vlastní energie.

Krátké přestávky pro meditaci a lehká protahovací cvičení pomohou zklidnit vaše tělo i duši. Tento výlet je vysloveně určen pro lidi, kteří chtějí něco dělat pro své zdraví, chtějí zhubnout, procvičit si své klouby, vydýchat se a posílit si vlastní výdrž.

Cesta vás zavede i k občerstvovací stanici Stangerbauer Hütte. Zde se na slunné terase něčím dobrým posilníte a vydáte se na zpáteční cestu přes Zagelbrunnský výstup. Tato stinná část cesty vede lesem a za chvíli budete v centru Kaprunu.

Zpět na parkoviště u lanovky Maiskogelbahn lze dojet autobusem nebo jít pěšky, potrvá vám to zhruba 30 minut.

Doba trasy: 4 hodiny.
Stupeň obtížnosti: Mírný až střední.
Sraz u horní stanice lanovky: 9:30 hodin.

Každý pátek se v souladu s přírodou a technikou koná putování s nádherným výhledem na údolí Kapruner Tal, vrcholky Grossglockner, Kitzsteinhorn a Schmittenhöhe, na přehradní hráze vysokohorských jezer i na jezero Zeller See. V dálce bývá vidět i Watzmann u Königssee.

Od horní stanice lanovky Maiskogelbahn se vydáte lehkým stoupáním k chatě Alpengasthaus Glocknerblick. Po krátké pauze a pořízení pár fotografií následuje sestup po velice různorodém Jetzbachsteigu.

Po mnoha zatáčkách - vracečkách sestoupíte skoro o 900 metrů níže ke smaragdově zbarvenému jezeru Klammsee. Můžete se tady i ochladit v křišťálově čisté ledovcové vodě v Kneippových lázních.

Na stinné terase hospůdky Klammsee-Stüberl’s se pak posilníte skvělým domácím jablečným závinem nebo jinou pinzgauerskou pochoutkou. Podél idylického jezera Klammsee budete pokračovat k bouřlivým vodám u soutěsky Sigmund-Thun-Klamm.

Zastavit se můžete i v informačním centru elektrárenské společnosti Glöckner Kaprun a poté již vaše putování bude končit. Odtud je to již jen pár metrů na Maiskogelské parkoviště.

Doba trasy: 4 hodiny.
Stupeň obtížnosti: Střední.
Sraz u horní stanice lanovky: 9:30 hodin.

Místo

Lanovka Maiskogelbahn 47° 15' 29.1852" N, 12° 43' 26.5656" E
Location

Zell am See na FB