Jste zde

Domů » Kaprun

Turistika s průvodci, 1. část

Rakouský Glocknerblick

Zažijte opravdové okouzlení se zkušeným průvodcem v nádherném horském světě v okolí střediska Kaprun. Poznejte zvláštnosti zdejší přírody, kultury a místních tradic.

Sraz většinou bývá od pondělí až do pátku v 9:30 hodin u horní stanice lanovky na Maiskogelu. Při všech túrách je nutné dodržovat následující důležité pokyny:

Používat pevnou obuv a vhodné oblečení, včetně ochrany proti dešti, dále ochranný UV krém, případně nějakou pokrývku hlavy. Doporučuje se také používat turistické hůlky, ty si zde můžete i zapůjčit.

Každé pondělí se koná Schnupper-Tour za poznáním Maiskogelu. Je to lehká túra k horským chatám a po alpských pastvinách, vhodná zejména pro rodiny s dětmi a pro seniory.

Z horní stanice lanovky na Maiskogelu se vydáte po nenáročné stezce do kopce směrem na Glocknerblick. Tady si užijete množství skutečně impozantních výhledů na nejvyšší horu Rakouska, na Grossglockner a na zasněžené vrcholy Kaprunského údolí.

Cesta vás pak povede dál nahoru na Unterbergalm. Příležitostně si tady můžete zajít na malou návštěvu tamějších selských usedlostí a ochutnat, případně si i koupit, nějakou domácí alpskou místní pochoutku.

Poté vás cesta zavede na překrásné vysokohorské kvetoucí pastviny a louky a nakonec dojdete zpátky do výchozího bodu. Do údolí sjedete pohodlně lanovkou Maiskogelbahn nebo tam sejdete pěšky po značených stezkách.

Doba trasy: 2,5 hodiny.
Stupeň obtížnosti: Lehká trasa.
Sraz u stanice lanovky: 9:30 a 13:30 hodin.

Každé úterý můžete absolvovat Fit Bergauf, putování plné zážitků k Dreiwallnerhöhe. Od horní stanice Maiskogelské lanovky vás povede horská stezka kolem Glocknerblicku a pak nahoru až na Dreiwallnerhöhe.

Po asi 1,5 hodině chůze překonáte výškový rozdíl 300 metrů a nastane čas na odpočinek s úchvatným panoramatickým výhledem na nádherné horské scenérie.

Zpět se vydáte opět přes kvetoucí louky směrem na Unterbergalm. Opět se lze na chvíli zastavit v některé z tamních selských usedlostí a ochutnat nějakou lahodnou místní dobrotu. Uvolněně a bez jakéhokoliv spěchu dorazíte zpět do výchozího bodu, k horní stanici lanovky.

Doba trasy: 4 hodiny.
Stupeň obtížnosti: Střední.

Každou středu se koná procházka po stinných vysokohorských lesích a pasekách až do centra střediska Kaprun. Po krátkém odpočinku na slunné terase u Stangerbaueru vede další cesta kolem krásně položené biofarmy rodiny Heimových a pokračuje až k útulné občerstvovací stanici Unteraigen. Na vyžádání tady můžete dokonce navštívit i znamenitou palírnu.

Geografie: 

Místo

Glocknerblick, Maiskogel 47° 15' 19.7964" N, 12° 43' 3.9" E
Location

Zell am See na FB