Jste zde

Domů » Zima

Schmittenhöhe

Bezprostředně před "branami" města Zell am See se vypíná téměř do výšky 2000 metrů (1965 m.n.m.) v celé své kráse hora Schmittenhöhe. Leží na východní straně Kitzbühelských Alp. Od prosince do května je tato hora cílem milovníků lyžování, snowboardingu i freestylu. Na 77 km sjezdovek si přijde na své opravdu každý sportovec, protože tento region nabízí nejen skutečně skvělou zábavu, ale také perfektní servis jak v zimě, tak také v létě, kdy lyžaře vystřídají milovníci turistiky a nordic walkingu.

Budete-li chtít objevit skutečně celou krásu hory Schmittenhöhe, počítejte minimálně s deseti hodinami cesty. Mezi nejoblíbenější cíle patří Rohrertörl, Klinglertörl a chata Bürgl-Hütte. Alpský masiv ale můžete obdivovat i ze zcela jiné perspektivy. Nechte se vynést do vzduchu zkušenými piloty na rogale, nebo si sami vyzkoušejte krásu létání.

Pokud si potřebujete po náročném dni trochu odpočinout a načerpat nové síly, navštivte některou z horských restaurací, nebo přímo restauraci Panorama Pfiff v nadmořské výšce 1900 metrů, kde si můžete vychutnat nejen kulinářské speciality, ale zároveň také nádherný výhled na okolní svahy.
Ti nejmenší návštěvníci si zde mohou odpočinout a pobavit se ve Schmidolin-Clubu.

Zell am See na FB