Jste zde

Domů » Zima

Novinky pro zimní sezónu 2016/17

Lyžování na Kitzsteinhornu, Rakousko
Autor: Harald.Mandl

Kitzsteinhorn

Novinkami do nadházející zimní sezóny 2016/17 jsou 8-sedačková lanovka Schmiedingerbahn + "Eagle Line".

Nová lanovka, v provozu od listopadu 2016, nahrazuje bývalý lyžařský vlek Schmiedingergletscherlift.

Tím návštěvníci získají větší komfort díky vyhřívaným sedačkám nebo ochranným "bublinám" proti nepříznivému počasí.

Navíc, vzhledem k získání další oblasti pro lyžování s garancí sněhu, se předpokládá více zábavy na ledovcových sjezdovkách.

Se speciálními překážkami, malými skoky a četnými ostrými zatáčkami v "Eagle Line" je zaručena zábavu pro všechny akční lyžaře a snowboardisty.

Nová moderní funline, dlouhá asi 1 km, nabízí adrenalin začátečníkům i pokročilým sportovcům a je snadno dostupná z několika sjezdovek.

Teď se také dostanete rychleji na vrchol Kitzsteinhornu pomocí lanovky Gletscherjet 3 + 4. Ledovec je tak po celý rok ještě lépe dostupný.

Schmittenhöhe

Od zimní sezóny 2016/17 poskytuje skiareál Schmitten svým návštěvníkům ještě větší a rozsáhlejší nabídku pro lyžařskou zábavu.

Výstavba nové kabinové lanovky zellamseeXpress na Salersbachköpfl a následné připojení k údolí Glemmtal zahajuje novou éru v zimním období Schmittenu.

Díky zellamseeXpressu se zároveň znovu otevře "stará sjezdovka", která byla používána již v letech 1930-1980. Od zimy 2014/15 mohl být někdejší sjezd využíván jako lyžařská trasa (tzv. route) až do Viehhofenu.

Nová 10-místná gondola vede od mezistanice Winkelstation (1.120 m.n.m.) nad Viehhofenem k horní stanici na Salersbachköpflu (1.920 m.n.m.). Odtud od nadcházející zimní sezóny 2016/17 vede také 3,3 km dlouhý, červený (s možností umělého zasněžování) sjezd k Winkelstation.

Ve druhé stavební fázi je naplánována výstavba sekce 1 do údolí, od Winkelstation dolů do Viehhofenu. Otevření tohoto přímého spojení z / do Glemmtalu je v plánu na zimu 2018/2019. Objem investic na celý projekt se předpokládá přibližně 25 miliónů eur.

Spojení s Glemmtalem zajišťuje lyžařům přístup do lyžařské oblasti Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn s dalšími 270 km sjezdovek a 70 lyžařskými vleky a lanovkami doslova na dosah ruky.

A navíc, pokud budete mít štěstí, můžete na lanovce zellamseeXpress nasednout do jedné ze 6 tzv. Jukeboxx-gondol, ve kterých si můžete během jízdy vybrat a poslouchat ty nejnovější hity.

Další novinkou je Nightslope - osvětlená sjezdovka, takže si můžete užívat lyžování i po západu slunce, a sice každé úterý, čtvrtek a pátek od 18:30 do 21:00 hodin (v ceně platného skipasu).

Čerstvě upravená a perfektně osvětlená bude večer sjezdovka č. 6 u lanovky Ebenbergbahn nad městečkem Zell am See. Lanovka Ebenbergbahn bude ve dnech večerního lyžování přes den v provozu pouze do 15:30.

Maiskogel

Lyžařská zábava pro celou rodinu je zaručena také ve skiareálu Maiskogel, kromě moderních vleků a lanovek se o to postará i celá řada občerstvovacích zastávek.

Maiskogel byl vybrán jako nejlepší rodinná lyžařská oblast v roce 2016 a získal ocenění i v jednotlivých kategoriích, co se týče zasněžování nebo nabídek pro děti. Tato ocenění se udělují vždy na 3 následující roky, Maiskogel Betriebs AG ho má tedy do roku 2020.

Kaprun a lanovka na Kitzsteinhorn, Rakousko
Autor: borisov

Místo

Horní stanice Schmiedingerbahn, Kitzsteinhorn 47° 11' 36.8592" N, 12° 40' 57.9504" E
Location

Zell am See na FB