Jste zde

Domů » Zima » Sjezdové lyžování

Nabídka na Kitzsteinhornu

Kitzsteinhorn
Autor: Martin Sturm

Na ledovci Kitzsteinhorn panují výborné podmínky pro zábavný a poměrně bezpečný freeride. Uprostřed Alpincentra je k dipozici informační světelná tabule, kde můžete zjistit aktuální počasí v dolní i horní části skiareálu, sjízdnost sjezdových tratí i freeridových tras, provoz lanovek a také si můžete vyzkoušet funkčnost svého lavinového vyhledávače.

Na úbočí Kitzsteinhornu je krásná vyhlídka zcela zdarma a dá se odtud projít "štolou" na druhou stranu Kitzsteinhornu k vyhlídce Glocknerausblick, odkud přehlédnete nejen skoro celé pohoří Hohe Tauern (Vysoké Taury) s význačnými vrcholy Grossglockner, Johannisberg, Wiesbachhorn, Gross Venediger, Bärenkopf, ale také další významné štíty, jako například Dachstein, Watzmann, či pohoří Tennengebirge.

Do skály pod vrcholem je zapuštěna nejen vrcholová stanice lanovky, ale také tudy vedou koleje, po kterých jezdí legrační "plechová krabice" Gletscher-Schuttle (ledovcová kyvadlová doprava). Většina lyžařů sjíždí touto krabicí o něco níž, kde začíná terénní sjezd na ledovec, nebo se odtud dá na druhou stranu sjet po širokých modrých sjezdovkách dolů k Alpincentru.

Zell am See na FB