Jste zde

Domů » Kaprun

Letní koupání

Kaprunské lázně Tauern Spa

Voda jako elixír života, to je motto v celosvětově známém rakouském regionu Kaprun - Zell am See. Voda zde ukazuje především během letního období všechny své pozitivní stránky. Pro milovníky koupání se v tomto regionu nacházejí asi největší zařízení pro volný čas, wellness centrum Tauern SPA a Freizeitzentrum Zell am See.

Chcete si užít skvělé koupání přímo v srdci přírody? To vám může zaručit návštěva plážových koupališť. 4,5 čtverečních kilometrů jezera Zeller See nabízí ty nejlepší podmínky pro koupání v malebné alpské scenérii. Vodní lyžování, plachtění a jiné aktivity slibují příjemné ochlazení při vysokých teplotách. Jen stěží si lze představit krásnější léto!

Když teplota vzduchu v oblasti Kaprunu stoupá, roste zároveň poptávka po vodě a relaxaci. Zážitkové bazény, obří skluzavky nebo stříkající sprchy jsou to pravé právě v letních vedrech. Plážová koupaliště v tomto regionu nabízí od června do září směs odpočinku a zábavy uprostřed té nejkrásnější přírody.

Na plážovém koupališti v Zell am See je kromě vodních hřibů také 5 metrů vysoká skokanská věž. Vodní lyžování, jízda na nafukovacích pneumatikách anebo na banánu patří samozřejmě k místní nabídce vodních sportů. I nejmenší děti si užijí koupání – v dětském brouzdališti, kde kotví velká pirátská loď, si nemusíte o svoje potomky dělat starosti.

V plaveckém areálu se nachází i tobogán, sportovní plavecký bazén a také sauny. V novém volnočasovém centru si můžete nejen vylepšit svou linii, ale také rozproudit krevní oběh při zapojení se do cvičení Aqua-Fit.

Aktivní odpočinek není váš případ? Pak zvolte návštěvu sauny. Ať už finské nebo s BIO bylinkami: V saunovém světe v Zellu máte na výběr. Dokonce i parní lázeň a infračervená kabina se postarají o úplné a hřejivé uvolnění - zejména v zimě.

Zcela nové zkušenosti s vodním elementem se vám otevřou při výletu ke kaprunským vysokohorským nádržím a jezerům anebo při putování po soutěsce Sigmund-Thun-Klamm. Kdo chce spíše trochu pohodlí, může si užít malebné alpské panorama při okružní plavbě lodí po jezeře a nebo si zahrát na Hemingwayova "starého muže" a vydat se s malou pronajatou ořechovou skořápkou na rybářskou výpravu.

A kdo se bojí vody, může si užívat letního počasí při minigolfu nebo s nanukem v plážové kavárně či na trávníku. Kromě kulinářských specialit v restauracích u jezera nabízejí také sousední koupaliště v Thumersbachu a Schüttdorfu opravdové lahůdky jako je například boccia nebo parasailing.

Optimální změnu nabízí ale také půjčovna loděk a vodní lyžařská škola. Užijte si zellerská jezera naplno – a je na vás, jestli tomu tak bude na pláži nebo uprostřed nějaké akční atrakce.

Geografie: 

Místo

Tauern Spa, Kaprun 47° 16' 57.774" N, 12° 45' 16.7004" E
Location

Zell am See na FB