Jste zde

Domů » Piesendorf

Letní dovolená v Piesendorfu

Rakousko - obec Piesendorf

Deset kilometrů jihozápadně od Zell am See a jen čtyři kilometry od známého prázdninového letoviska Kaprun se nachází malá obec Piesendorf. Malebně položená v idylické krajině Salcburska nabízí opravdu nezapomenutelnou dovolenou v některém z krásných hotelů, prázdninových domů a soukromých penzionů.

V Piesendorfu najdete ohromné ​​množství nejrůznějších zařízení a aktivit pro volný čas. Samozřejmostí jsou tady, stejně jako všude jinde v Salcbursku, četné turistické stezky, kterými je Piesendorf doslova obklopen.
Mnoho zajímavých turistických tras najdete v národním parku Vysoké Taury, kam se dostanete nejlépe přes Fusch u Großglocknerské silnice. Již sama jízda po klikatých serpentinách této silnice pod horským vrcholkem, která bývá i v létě pokrytý sněhem, stojí za to.

Nesmíme zapomenout ani na ostatní aktivity, jako je letní lyžování na ledovci Kitzsteinhorn, lezení po skalách, nordic walking, četné výstavy na nejrůznější témata, jako např. o minerálech nebo o místních umělcích. Abyste všechno vyzkoušeli a viděli na vlastní oči, týden dovolené vám jistě stačit nebude.

Speciálně pro děti je zde nachystán program, který zahrnuje nejrůznější akce, počínaje pěšími výlety až po táborák před stany. Pro celé rodiny se tu pak nabízí několik výletů s průvodcem, výlety na kajaku i jízdy kočárem taženým koňmi. V letních měsících můžete trávit horké dny na pláži u jezera Niedernsiller Badesee.

Geografie: 

Zell am See na FB