Jste zde

Domů » Zima » Sjezdové lyžování

Kitzsteinhorn

Hora Kitzsteinhorn leží v okrese Zell am See, v rakouské spolkové zemi Salcbursko. Obzvláště velký význam pro okolní region má jako lyžařská oblast, která je velmi dobře zpřístupněná díky rakouským lanovým drahám Gletscherbahnen Kaprun.

3 203 metrů vysoký vrchol na hlavním hřebenu Alp se nachází ve Vysokých Taurách, jedné z částí Východních Alp. První výstup na impozantní vrchol se podařil Johannu Entacherovi, který toužil po dobrodružství a který už v roce 1828 zdolal tuto třítisícovku. V důsledku toho se korunoval na prvního horolezce hory Kitzsteinhornu, což mu přineslo zapsání do učebnic dějepisu.

Lanovou dráhou se dostanete ze stanice v údolí, která leží ve výšce 911 metrů nad mořem, až do nadmořské výšky 3 029 metrů. Velkou atrakci na cestě nahoru tvoří údajně nejvyšší podpěry lanové dráhy na světě, které ční do výšky neuvěřitelných 113,6 metrů.

Oblast Kitzsteinhornu garantuje návštěvníkům, kteří jsou lyžařskými nadšenci, lyžování po celý rok. Skvěle upravené sjezdovky, stejně tak jako svahy s hlubokým sněhem, které září ve světle slunečních paprsků, obzvláště charakterizují tento vrchol a umožňují lyžařské radovánky pro malé i velké.

Dále také stojí za zmínku ohromný výhled do dálky, který můžete ocenit především z vyhlídkové plošiny na střeše horské stanice lanové dráhy Gletscherbahn. Obzvláště při odpovídajících dobrých povětrnostních podmínkách dosahuje rozhled z třítisícovky téměř do "nekonečna".

Zell am See na FB