Jste zde

Domů » Kaprun

Kaprun, Zell am See a aktivity

Funpark se snowboardistou
Autor: mirmurr

Obec Kaprun je společně s okolo ležícím regionem jedním z nejoblíbenějších cílů dovolených v Rakousku, s celkovou kapacitou ubytování přes 14000 lůžek pro hosty. Hlavní sezóna je zde přirozeně v zimě, když vedle ledovcové lyžařské oblasti Kitzsteinhorn láká návštěvníky do obce lyžařský areál Maiskogel.

Ale i v létě se dá v Kaprunu i kolem něj zažít mnoho příjemného a zajímavého. Rozsáhlé pěší túry do nádherného světa hor Hohe Tauern (Vysoké Taury) nebo trasy kolem dokola hory Kitzsteinhorn jsou stejně tak možné jako výlety na kolech, paragliding, rafting či hraní golfu.
V zimě je možné vyzkoušet kromě klasických sjezdovek i funpark, ve kterém jsou vedle U - ramp k dispozici také ještě jumpy, boxy, raily nebo slidy. Milovníkům snowboardových sportů, stejně jako freestylovým jezdcům jsou tak k dispozici báječné podmínky.

Sáňkařská dráha se skoro čtyřkilometrovou délkou představuje právě tak oblíbenou alternativu k lyžování nebo ke sportovnímu snowboardingu jako kluziště, dráha na curling a možnost romantické jízdy na saních tažených koňmi. Když chcete strávit pro změnu jeden den v údolí, můžete navštívit místní bazén, lázně či saunu, nechat se rozmazlovat při blahodárné masáži nebo se unavit ve fitness centru.

A když se den plný aktivního sportu chýlí ke konci, měli byste se zastavit v některé z lyžařských horských chat a posilnit se místním grogem Jagertee a místními kulinářskými pochoutkami. Dobře odpočinuti můžete poté vyrazit na poslední sjezd do údolí nebo se bavit s ostatními návštěvníky, kteří mají rádi párty, až do brzkých ranních hodin.

Nesčetné možnosti k organizaci volného času jsou k dispozici obyvatelům a hostům i v obci Zell am See, a to jak v létě, tak i v zimě.
Hora Kitzsteinhorn, která leží poblíž a hora Schmittenhöhe zvou například k pěším procházkám v malebném panoramatu. Zelené horské louky, pastviny, příkré skalní masivy, to všechno je rájem pro turisty a horolezce.

Po náročné horské túře slibuje jezero Zeller See ochlazení a zábavu při koupání. Golf, výlet na člunu, lyžování na ledovci Kitzsteinhorn, jízda na koni nebo lanová centra jsou skvělým doplněním nabídky letních aktivit.
V zimě láká lyžaře a snowboardisty více než 130 km skvěle upravených sjezdovek a 200 kilometrů běžkařských stop umožní poznat region kolem Zell am See a Kaprunu. O příjemný večer s přáteli se zase postarají mnohé horské chaty a nabídky aprés-ski.

Geografie: 

Místo

Kaprun 47° 16' 22.0008" N, 12° 45' 35.0352" E
Location

Zell am See na FB