Jste zde

Domů » Kaprun

Kaprun a Kitzsteinhorn v zimě

Kaprun a gondola jedoucí na ledovec Kitzsteinhorn
Autor: jeffr_travel

Lyžařský areál Kaprun s ledovcem Kitzsteinhorn je ideálním místem pro zimní dovolenou. Okouzlující městečko Kaprun ležící ve výšce 786 m u vstupu do národního parku Vysoké Taury (Hohe Tauern) nabízí široké spektrum sportovních aktivit.

Během zimní dovolené v Kaprunu se zde můžete věnovat i mnoha zábavným aktivitám. O zpestření pobytu se postarají například procházky, bruslení, túry na sněžnicích, sáňkování či vyjížďka na saních tažených koňmi. Toto okouzlující místo nabízí také širokou škálu ubytování od útulných hotelů, apartmánů, penzionů až po horské chaty.

Na ledovci Kitzsteinhorn můžete lyžovat po celý rok. Ledovec ve výšce více než 3000 metrů láká k lyžování i v teplém ročním období. Nádherné sjezdovky pro začátečníky i pokročilé přitahují nejen lyžaře ale i snowboardisty. Pokud přijedete s běžkami, potěší vás nádherné stopy o celkové délce 200 km.

Zell am See a Kaprun jsou střediska v oblíbeném sportovním centru Europa Sportregion. 58 nejmodernějších vleků a lanovek vás doveze na vrchol Schmittenhöhe nebo Kitzsteinhornu. Tam už na vás čeká celkem 130 kilometrů nádherných sjezdovek. Na své si přijdou milovníci rychlého i klidného lyžování, ale i pro rodiny s dětmi jsou připraveny příjemné, ne příliš obtížné sjezdovky.

Na Schmittenhöhe, které se nachází v o něco menší nadmořské výšce než ledovec Kitzsteinhorn, je část sjezdovek v případě nepříznivého počasí uměle zasněžována. Sezóna tady trvá od prosince do května.

Geografie: 

Místo

Kitzsteinhorn 47° 12' 13.9824" N, 12° 43' 1.4196" E
Location

Zell am See na FB