Jste zde

Domů » Zell am See

Jezero a rybaření

Jezero Zeller See

Kdo chce být kapitánem nejenom doma ve vaně, může si svůj sen splnit během letní dovolené v regionu Zell am See - Kaprun. Právě zde čeká odpovídající parník na své námořníky. Lidé, kteří půjčují lodě kolem jezera, jsou ty správné osoby pro vás.

Před tím, než odhodíte lana, musíte udělat ještě jednu věc, zatvářit se drsně na kameru. Při samotné plavbě si totiž všichni námořníci nasbírají velké množství materiálů pro vlastní fotoalbum.

Výběr plovoucí skořápky při široké paletě možností není zrovna jednoduchý. Ať už chcete aktivně zasahovat do plavby nebo dáváte přednost cestování po klidných vlnách, můžete si vybrat. Záleží jen na vás.

Plavba po jezeře Zeller See je sama o sobě zážitkem. Představte si jak pozvolna vedete své šlapadlo nebo veslici v horkých letních paprscích po třpytící se vodní hladině. Není to krásná představa?

Pohled z lodi na okolní malebné panorama alpských vrcholků je jedinečným zážitkem. Strach z vln se stane při takovém pohledu rychle vedlejší záležitostí. Od středu jezera si vychutnáte kus letního "Dolce Vita" ve své nejhezčí podobě. Závist "pozemských krys", které zůstaly na pevnině, je jistou věcí.

Relax s jedním nebo více háčky, tak by se dala nazvat pohodová letní dovolená rybářů v Zell am See - Kaprun, kdy nechytáte jen ryby, ale také klid a pohodu. Pak už je jen vedlejší, jestli se ryba chytla nebo ne.

Rybářská sezóna začíná právě v období začátku letní sezóny v populární oblasti Zell am See - Kaprun. I v zimě nabízí místní rybářský klub nevšední zážitek, a to rybaření na ledu.

Při lákání šupinatých obyvatel jezera můžete použít i živé rybí návnady. Návnady s více háčky nejsou naproti tomu povoleny. V křišťálově čistém jezeře Zeller See existuje mnoho různých druhů ryb jako úhoři, candáti, okouni a sumci, kteří skotačí s mnoha dalšími podobnými druhy pod vodní hladinou. Naleznete zde i pstruha duhového a dokonce i některé další vzácné druhy pstruhů.

Pro úhoře, okouny, cejny a drobné ryby sloužící jako návnada tady není žádné hájení ani předepsané minimální velikosti. Na druhé straně, všechny druhy pstruhů a štik nesmíte lovit, pokud jejich tělo měří méně než 50 centimetrů. Marény a líny s minimální délkou 30 centimetrů si můžete odnést sebou. Pro jezerní semenáče je určena délka nejméně 36 centimetrů a pro candáty 55 centimetrů.

Rybář čekající na úlovek, Zell am See
Autor: Trishhhh
Geografie: 

Místo

Zeller See 47° 19' 28.8336" N, 12° 48' 4.9824" E
Location

Zell am See na FB