Jste zde

Domů » Kaprun

Hrad Kaprun

Hrad Kaprun v Rakousku
Autor: Xlibber

Hrad Kaprun je největší opravený hrad v údolí Pinzgau. Podle odhadů byl postaven ve 12. století, neboť na východní věži lze rozeznat prvky románského stylu (kamenořez, dvojité okno, reliéfy v rozích, vzor rybí kosti). Zpočátku hrad údajně patřil hrabatům z Felkensteinu nebo hrabatům z Pilsteinu, roku 1280 připadla věž "Tour de Chaprunne" rodu Velberů.

Hrad, který leží v Salcbursku, v srdci Europa Sportregionu, se stal v posledních letech, po rozsáhlé rekonstrukci a modernizaci, populárním místem pro konání nejrůznějších událostí a akcí. Firmy a společnosti z Rakouska i zahraničí využívají hrad pro firemní akce nebo velká představení. Tajným tipem je také pořádání svateb. Atmosféra středověkých hradeb je ideální kulisou pro kulturní programy. Hradní spolek pronajímá hrad a jeho prostory za přijatelné ceny.

Významnou akcí bývá pro milovníky středověku hradní festival, který se pravidelně koná v červenci již po mnoho let. Je jedním z vrcholů kulturní scény ve spolkové zemi Salcbursko. V rámci festivalu se zde konají různé turnaje, celý hrad je zahalen ve středověkém oděvu a navštíví ho více než 4000 návštěvníků.

Geografie: 

Zell am See na FB